Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '09

 
Kategori
Müzik
 

Yankılanan "Düm Tek Tek" sesleri HADİSE yaratacak.

Yankılanan "Düm Tek Tek" sesleri HADİSE yaratacak.
 

Yankılanan "Düm Tek Tek" sesleri HADİSE mi yaratacak?


31 Aralığı 1 Ocağa bağlayan gece saat tam 24’de eski yıl biter yeni yıl başlar.

İşte o an televizyon kanalları 10’dan geriye saymaya başlarlar. O an reyting alsınlar diye tanınmış ve ün salmış sanatçıları öne sürerler.

TRT’de o an her yıl değişik alternatif sunmuştur. Kurulduğu ilk yıllarında rahmetli Zeki Müren sahne alırdı. Daha sonra ki zamanlar da dansöz gündeme gelirdi. Birkaç dakikalığına olsa o an için dansözün çıkması sağlanırdı.

Her sene Eurovision Şarkı yarışmaları Türkiye elemesi bu zamanlarda yapılır. Ama hiçbir zaman sonuç Yılbaşı gecesi açıklanmazdı. Ve TRT bu sene bir sürpriz yaparak Eurovision Şarkı yarışmasında bizi temsil edecek yarışmacıyı ve yarışma gecesi söyleyeceği şarkının tanıtımını yeni yıla girdiğimiz saniyeler de seyircilere görücüye çıkarttı.

Öyle anlaşılıyor ki TRT yeni yıla girilen saniyelerde en yüksek izleme potansiyele ulaştı. Herkesin dilinde şimdi o şarkı var. HADİSE’nin “Düm Tek Tek” şarkısı.

İşte o şarkı.

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=yasam&KategoriID=&ArticleID=1041644&Date=02.01.2009&b=Hadisenin Eurovision sarkisi&ver=51

Bloglarda arkadaşların yapmış olduğu yorumlar da herkes olumlu şekilde yorumluyorlar.

Olumsuz şekilde eleştiren yok.

Beğendik. Dereceye gireriz.

Gerçi benimde görüşüme başvurursanız ben de olumlu şeyler söyleyebilirim. Şarkı İngilizce söylenmesi belki bir avantaj getirebilir. Hadise’nin kıvraklığı işte biz böyle dans ederiz dedirtecek cinsten. Eleştiri olarak kabul etmezseniz diyeceğim o ki göbeğin açık olması benim aklıma dansözü getirdi. Bu da pozitif puan olabilir.

Ama sonuç ne olur bilemem.

2003 yılında kazandığımız birincilikten sonra her yıl katıldığımız halde birincilik olmazsa bile her zaman ön sıralarda yer bulmusuz.

2003 yılında Sertap Erener ile katıldığımız kazandığımız Şarkı yarışmasında “Every Way That I Can” adlı şarkı iştirak etmiş ve Avusturya, Belçika, Bosna Hersek ve Hollanda’nın 12 vermesiyle 167 puanla birinciliği elde ederek zirveye oturmuş ve ondan sonra yapılan Eurovision Şarkı yarışmasını Türkiye’de yapılmasını sağlamıştık.

2004’de İstanbul’da yapılan yarışmada Athena grubunun “For Real” şarkısı ile temsil etmişsiz ve 195 puanla dördüncü olmuşsuz. Belçika, Hollanda, Almanya ve Fransa’dan 12 puan almışsız.

2005 yılında Gülseren’le “Rimi Rimi Lay” adlı şarkı ile katılmış 92 puanla 13. Sırayı elde etmişsiz.

2006 yılında Sibel Tüzün’le “Süper Star” şarkısıyla yar finalde görücüye çıkmış 91 puan almış sekizinci olmuş. Final de yine 91 puan alarak 11. Olmuşsuz. Almanya, Hollanda ve Fransa’dan 12 tam puan almışsız.

2007’de bu sefer sahneye Kenan Doğulu çıkıyor. “Shake It Up Şekerim” adlı şarkıyı söylüyor. Yarı finalde 197 puanla 3. Sırada finale çıkıyor. Finalde de 163 puanla dördüncü olmuşsuz. Final de Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda ve Birleşik Krallıktan 12 puan gelmiş.

Geçen yılda yani 2008’de de Mor ve Ötesi, “Deli” şarkısını söyleyerek 2. Yarı finalde 85 puanla 7 sırada yer almış. Final gecesi ise 138 puanla yedinci olabilmiştir. Bu yarışmada yalnız Azerbaycan’dan 12 puan gelmiş.

2003 senesinden bu yana katıldığımız her yarışmada biri dışında ilk ona girmeyi başarmışsız. Bu bizim açımızdan Türk insanını tanıtmada olumlu olarak görüyorum. Bu da bizi Avrupa’yı daha da yaklaştıracaktır mutlaka.

2009’da ne olur. Kimler bize oy verir. Ben şu kadar söyleyeyim. Puanlama halkın cep telefonlarından gelen oylamalarla yapılmaktadır. Avrupa’da değişik Türk vatandaşların cep telefonları bağlı bulundukları ülkenin verdiği puanlar olarak işlendiğinden genelde bize avantaj vermektedir. Belçika, Almanya, Hollanda ve Fransa’da yaşayan vatandaşlarımızın verdiği oylarla o ülkelerin bize 12 puan vermesi bunu ispatlamıyor mu?

Hadise’ye bende başarılar diliyorum. Son yıllarda ki çıkışımız sürecektir. Buna inancım tamdır.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..