Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '16

 
Kategori
Öykü
 

Yanlış hesap

Yanlış hesap
 

görsel netten alıntı


Bu öykü yaşanmış bir aile dramını anlatır. Mihrican henüz 16 yaşında iken babası onu hiç görmediği bir gençle zoraki evlendirir. Mahir annesi le yaşayan içine kapanık bir gençtir. Evlendikleri gece genç kız gelinliğinin içinde damadı beklerken Mahir çırılçıplak gelinin odasına girer. Gelin neye uğradığını şaşırır o yaşa kadar hiçbir erkeğin eli eline değmemiş flörtü olmamıştı. Korku ve panik içinde kaçar odalarda kovalamaca başlar gelin kaçar damat kovalar. Zoraki gelini yakalayıp soyar ve sahip olmak ister, fakat iktidarsız olan damat o anın heyecanı ve başarısızlığı nedeni ile Mihricanı feci şekilde döver. Annesi oğlunun durumunu bildiği için çareler arar ve mahallenin ebesini çağırır Mihrica’nın bekâretini jiletle kesmesini söyler, fakat kadın bunun suç olduğunu oğlunu doktora götürüp tedavi ettirmesini ısrarla tembih eder. Ertesi gün Mahir doktor tedavisine girer ve netice alınır.

Aradan 3 yıl geçer tedavi neticesinde Mihrican’ın 2 kız çocuğu olur. Ara sıra kızlarının evine gelen ailesi kızlarının mutsuzluğunu anlar ama çok geçtir. Bir gün Mahir eve memleketi Gerede’den bir genç kız getirir karısının annesinin gözü önünde kızla oynaşmaya başlar. Bu durumdan Mihrican’ın ailesi haberdar olur ve mahkemeye delillerle müracaat edip bir celsede kızlarını boşatırlar. Baba orunlarını Mahir’in evine atar kızına onları bir daha görürse onu öldüreceğini söyler. Talihsiz kadın bayılır ve bu durum sık sık tekrarlanır. Çocuklarını babasından gizli gidip kayınvalidesinin evinde görür. Ama kayınvalidesi kesinlikle onlara anneleri olduğunu bildirmemesini tembihler. Mahir ayrılmalarına neden olan genç kadınla evlenip bir yıl içinde boşanmıştır.

Aradan yıllar geçer çocuklar ilkokula başlar anne yine gizli gizli çocuklarını okul bahçesinde uzaktan görür. Bir gün Okul bahçesine girer ve çocuklara onların anneleri olduğunu bildirir ama çocuklar ;”Sen yalan söylüyorsun bizim annemiz kötü kadın olmuş yurt dışında yaşıyormuş” deyince Mihrican orada bayılır düşer başı taşa gelir oracıkta ölür. Zalim bir babanın hatasını kızı ve günahsız torunları çekmiş, genç bir kadın genç yaşta mezarı boylamış. Başını taşlara vuran babanın hatası yanlış bir hesapla kalbinin derinliklerinde bir sızı halinde durur.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..