Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Yanlış işte çalışmakta olduğunuzun 5 kanıtı

Yanlış işte çalışmakta olduğunuzun 5 kanıtı
 

Şu an çalışmaktasınız? Acaba doğru yerde, doğru işte, doğru pozisyonda mısınız? İşte size yanlış işte olduğunuzu ispatlayan 5 kanıt:

1. Maaşınıza çok zam yapılsa hala aynı işte çalışmak ister miydiniz?
Maaşınız size göre düşük. Ama asıl sorun sizi mutlu edecek maaş miktarını şirketiniz ödeyebilse çalışmaya devam eder miydiniz? Maaşını düşük bulan çalışanların ortak özelliği daha yüksek maaş verilirse mutlu olabileceklerine inanmalarıymış.

Maaşınıza %10 zam yapıldığınız düşünün. Mutlu olmanıza yeterli mi? Yüzde 20 zam? Peki ya %30 zam. Bu zam miktarı ile mutlu olacaksanız maaş zammı alabilmek için tüm performansınızı zorlayın. Ama yüzde 50 zam bile sizi mutlu edemeyecekse o zaman yanlış yerdesiniz

2. Yaptığınız tüm çabalar en ufak bir noktayı bile değiştirmiyor.
Yapmakta olduğunuz işin kime ve nasıl fayda sağladığını düşünün. İşiniz fotokopi çekmek mi? Fotokopi çekerek kime nasıl fayda sağladığınızı düşünün. Ya da bu işte çalışarak koşulların size sağladığı avantajları düşünün. Her şeye rağmen yine de mutsuz hissediyor ve yaptığınız işin gereksiz olduğunu düşünüyorsanız o zaman yanlış yerdesiniz. Çünkü siz boşa zaman harcadığınızı düşünüyorsanız bilin ki işvereniniz de sizin için öyle düşünecektir.

3. Bu iş bana yeni bir şey öğretemiyor:
Çalışma hayatı içinde herhalde en kötüsü yerinizde sayarak gelişim gösteremediğinizi hissetmektir. Aslında şu an profesyonel olarak yapmakta olduğunuz işiniz bile sürekli kendinizi geliştirmeyi gerektiriyordur. Zayıf olduğunuz konularda kendinizi yetiştirmeye çalışın ya da farklı bir alanda çalışmak için işvereninize talepte bulunun. Tüm bunlar işe yaramıyorsa o zaman yanlış yerdesiniz.

4. İşyerinizde kimse geleceğiniz ile ilgili olumlu bir plan aktarmıyor:
Kariyer planınızla ilgili olarak kimsenin size bir bilgi verememesi nereye doğru koştuğunuzu bilmemenize neden olur. Bir üst basamağa geçiş ile ilgili bilgi verilmiyorsa işvereninize bir üst basamağa geçmek istediğinizi bunun için de hangi konularda kendinizi yetiştirebileceğinizi sorabilirsiniz.

5. İşvereninizden o kadar soğudunuz ki başka hiçbir şey düşünemiyorsunuz:
İşinizden mutlusunuz ama işvereninizle anlaşamıyorsunuz. Sorunu çözmeye çalışın. Ama beyniniz artık sadece işvereninizle aranızdaki sürtüşmelere takılıyor ve bu konudan uzaklaşıp kendinizi işinize veremiyorsanız o zaman iş değiştirme vakti gelmiştir.

Atalarımız “Gelen gideni aratır” demiş. Yine de iş değiştirmeden önce iyice düşünün derim.

Saygılarımla,

Işıl Tabağ

<ı>Kaynak: Bilgiler “Working Spirit” by Ronna Lichtenberg den alıntı yapılarak kullanılmıştır.

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..