Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '06

 
Kategori
Futbol
 

Yanlış yapılmasın

Yanlış yapılmasın
 

Fenerbahçe'nin bu yılki transfer politikası geçen yıllara oranla çok daha iyi. Önceki yıllarda akla gelen tüm futbolcuların medyaya bildirilmesi ve rakiplerinde bu futbolcularla ilgilenmeye başlaması yüzünden hem futbol transfer borsası yükselmiş hemde istenen oyuncuların bazıları rakiplere kaptırılmıştı. Umarım yönetimimizin bu transfer anlayışı hep bu şekilde devam eder.

Gelelim transferlere. Şu ana kadar 2 yeni imzamız ve ismi Fenerbahçe ile anılan birçok yabancı futbolcumuz var. İki yenimiz Tümer ve Uğur'un takıma kesinlikle bir dinamizm getireceği kanaatindeyim. Aslında ilk imza atıldığında Tümer hakkında olumsuz düşünceler içerisindeydim; fakat gerek hazırlık kampı sırasında arkadaşlarıyla kaynaşıp bir abi olması gerekse hazırlık maçlarında gösterdiği performans bu olumsuz düşüncelerimi tersine çevirdi.

Şimdi ise Lugano konuşuluyor. Lugano'yu bir kez izledim ve dinamik futbol oynadığını ve mücadeleden kaçmayan bir futbolcu olduğunu söyleyebilirim. Yani defansta aradığımız türden bir adam. Kafa toplarında hakimiyeti gayet iyi ve zaman zaman gol bulan birisi.

Anelka gidiyor ve medyada Hernan Crespo ismi zikrediliyor. Bence Anelka gidiyorsa yerine Anelka özelliklerinde, yani topla adam aksiltebilen, kaleye dik gidebilen ve çok kısa sürede hızlanabilen bir forvet alınmalı. Crespo'nun iyi bir golcü olduğu tartışılmaz elbette; fakat Crespo'nun Anelka gibi yaratıcı bir golcü değil iş bitirici bir golcü olduğu gözden kaçmamalı. Pozisyonun gelişimine göre yerini alır bekler ve son vuruşu yaparak golünü atar. İşte bu son vuruşu yapacak pozisyonları ona yaratabilecek mi Fenerbahçe? Sorun burada.

Umarım yönetimimiz ve teknik heyetimizde bunları düşünüp bu doğrultuda bir seçim yapacaktır. Umarım Fenerbahçemiz 100. yılında tarihi başarılara imza atacaktır.

NOT: Futbolcumuz Deniz BARIŞ'ın kaybettiği eşine Allah'tan rahmet Deniz ve tüm yakınlarına da sabır diliyorum. Deniz bize lazım olduğunu ve Fenerbahçe ailesinin her zaman yanında olduğunu hiç unutmasın.

 
Toplam blog
: 2
: 302
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

Okuduğum her eğitim kurumunda okul futbol takımında bulundum. Futbol ve şiir benim yaşam tarzım. Zat..