Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

26 Ekim '18

 
Kategori
İnançlar
 

Yanlış Yapıyoruz

Yanlış Yapıyoruz
 

Mübarek Cumamız Kutlu Olsun


İnternet'teki çeşitli mecralarda "Allah'ım bizi yoklukla, açlıkla, hastalıkla, üzüntüyle, sıkıntıyla, mâl u câhla, evlâd u ıyalle, sevdiklerimizle vb. imtihan etme, âmin" gibi gereksiz dualara çok sık rastlıyorum. Peki, ne ile imtihan edilmek istediğinizi hâşâ Allahu teâlâya bildirin, o da sizi öyle imtihan etsin. 
"İşine karışmak gibi olmasın ama, Allah'ım sana bizi ne ile imtihan etmen gerektiği ile ilgili tavsiye ve akıl veriyorum" demektir bu. (hâşâ) 
 
İmtihandan azade bir hayat dilemekle yanlış yapıyoruz. Yaşamımızın gayesi imtihandır. İnsanın imtihan olmadığı bir ânı bile yoktur.
Âlemlere rahmet peygamberimiz de (asm) evlatlarıyla, fakirlikle, gördüğü zulümlerle ve daha nice zorluklarla imtihana tabi tutulmuştur. 
Diğer peygamberlerimiz ve dünyaya gelmiş, geçmiş nice muhterem zatlar, erenler, evliyalar ve milyarlarca insan musibetlerle ve bazen iyiliklerle sınanmıştır. Şerlere sabır gösterebilen, iyiliklere şükredebilen mükafatını Yaratıcısından almıştır, alacaktır. 
 
Nefis bu yüzden yaratılmıştır. İnsanlar nefse uydukları oranda sınavlarında başarı elde edemezler. İmtihan salonu olan dünyamızdaki başarısızlıklarımız, yanlış dualarımızdan, din bilgisi cehaletimizden ve nefsaniyetimizden oluyor.
Dualarımızı âyet ve hadîslere istinaden yaparsak metod açıdan sahih olacaktır diye öğrendim âyetten ve hadîsten. 
Hayırlı Cumalar Cümle Muhammed ümmetine.
 
Ayfer AYTAÇ  - ayferaytac.com
 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..