Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

Yanlış yaptın Fatih Hoca!

Yanlış yaptın Fatih Hoca!
 

2008 Avrupa futbol şampiyonası yarı final maçımızı daha az önce mağlup tamamlamışız.. Ama Almanya’ya karşı öyle bir oynamışızki onlar bizden korkmuş.. Yani gururluyuz, başımız dik, alnımız açık.. Final oynayamayacak olmanın burukluğunu yaşıyoruz.. Bu Türk futbolunda gerçekten büyük bir devrimdir.. Düşünsenize tarihinizde ilk kez Avrupa Futbol şampiyonasında yarı finale kadar çıkmışsınız, rakip Almanya (!) yı ezmişsiniz ama bu defalık olmamış, final avuçlarınızın arasından kayıp gitmiş..

Sevinmeyi hak etmişiz ve ülke olarak seviniyoruz.. daha şöyle ağız tadıyla sevinemeden soyunma odasından gelen Gökhan Zan’ın ağzından Terim’in milli takımlar teknik direktörlüğünü bıraktığını öğreniyoruz.. Elbet bu karara sevinenler de var, üzülenlerde.. Benim kişisel fikrim; olsun diyorum, olabilir.. Malumunuz Hoca medya ile ateşli bir kavgaya tutuşmuştu bile çeyrek final sonrasında, belki de diyorum “yeter artık!” demiştir, “sinir hastası ettiniz beni, sağlığımdan olacağıma gider başka ülkede çalışırım” demiştir.. Aklından da geçirmiştir belki; bu başarıdan sonra 3 yıl olmazsa 5 yıl sonra, 5 yıl olmazsa 7 yıla kalmaz siz beni zaten çağıracaksınız (malumunuz ülke futbol başarısının istikrarsızlığı).. hem diyorum Hoca’nın isteği zaten İtalya’da çalışmak değil miydi, bu yarı final apoleti ile üst düzey olmasa bile orta halli bir Serie A takımının çok rahat başına geçebilir.. hem hatırlayalım, Hoca’nın kendi verdiği demeçten Serie B ye de razı olduğunu biliyoruz.. neyse fazla uzatmayalım, Gökhan Zan’dan sonra bu sefer Federasyon Başkanı’ndan öğreniyoruz Terim’in takımın başında kalacağını ve üstüne üstlük Hoca’nın yüzü gülsün diye x2, +2 formülü uygulanacağını.. Nedir bu x2, +2 formulü derseniz bilmeyenlere söyleyelim.. eğer soyunma odasından gelip de “İmdaaaat!! Yangın vaaaar!!” tavırlarında söylenmeseydi Gökhan Zan Terim 2010 yılına kadar A maaşı ile takımın başında yer alacaktı.. Ama şimdi ne oldu; Terim 2010 değil 2012 yılına kadar hem de 2A maaşıyla takımın başında.. Hani ne oldu basınla olan kavga? E hani nerde İtalya hayalleri? Bu kadar mı çabuk karardan dönülür, paranın yüzü bu kadar mı sıcaktır?

Ha bu arada söylemeden geçemeyeceğim, eminim takım 2010 Dünya Kupsı’na gidemesin Terim biraz zor görür 2012’yi.. hatta böyle bir şey olursa İtalya’da artık bir başka bahara kalır, eğer varsa böyle bir hayal.. umarım bu son söylediğim gerçekleşmez, çünkü Dünya Kupası’na renk katacak ve bizi heyecanlandıracak bir Türkiye lazım! ;)

 
Toplam blog
: 8
: 422
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

Ankara'da doğdum ve üniversiteye kadar da bu şehirde yaşadım. Daha sonra İzmir'de bir 5 yıl süren öğ..