Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yanlışından dönmeyenler aptallar ve ölülerdir

Yanlışından dönmeyenler aptallar ve ölülerdir
 

Recep Tayyip Erdogan


İbrahim Tatlıses tarafından cep telefonuna gönderilen mesajı okuyordu başbakan ve orada yazan "..bizim hiç sizin gibi bir başbakanımız olmadı." sözü dikkat çekiciydi... 

Bir insanı yerden yere vurmak için sürekli fırsat kollarsanız, eninde sonunda size malzeme çıkar. Hele göz önünde veya medyanın takibi altındaysanız o zaman oldukça fazla çıkacaktır. Bir de herkesin gözü önünde olan bir kişi ve başbakansanız. O zaman kısa bir süre beklemeniz yeter, zaten malzeme kendiliğinden gelir. Hatta oturup her kanalda bunu izleyebilirsiniz. 

Şimdi özellikle seçim yaklaştığı için, tüm partileri dikkatle izliyorum. Bir vatandaş olarak oyumu kime vermem gerektiği konusunu düşünüyorum. Bugüne kadar tek partiye sadık ve takım tutar gibi parti tutan biri olmadım. O yüzden hangisi işime gelirse, o benim vekilim olsun diyerek oyumu kullanıyorum. Malum o işleri yapacak vaktim olmadığı için mutlaka bir vekil tayin etmem gerekiyor. Ben de basın ve yayın organlarını dikkatli bir şekilde takip ediyorum. Ancak son günlerde neredeyse haberleri dahi izlemek gelmiyor içimden. Malum AKP iktidar partisi ve diğer partilerin ellerinde dikkat çekici birşey olmadığı için, ana muhalefet partisi başta olmak üzere herkes başbakana yüklenmiş. Olay öylesine farklı boyutlara taşınmış ki, youtube ve facebook sitelerinde başbakanın hataları videolarla heryerde paylaşılır hale gelmiş. Dün "Libya'ya müdahele etmeyiz" derken, bugün "Libya'ya müdahale kaçınılmaz" dediği için başbakanın sözünden döndüğü söyleniyor. Buna benzer birçok video ile, "dün şunu demişti ama bugün bunu diyor" şeklinde karalama kampanyaları yapılmaya çalışılıyor. Bu sayede başbakanı halkın gözünde yalancı durumuna düşürüp oy kaybetmesi sağlanacak. 

Eski partiler dönemleri aklıma geliyor da, o zamanlarda da buna benzer kavgalar olurdu. Ancak artık devir değişiyor, insanların olaylara bakış açıları ve düşünceleri de değişiyor. Daha iyi bir taktik olmayınca ve ellerinde partiyi sırtlanacak bir konu da olmayınca yapılacak en iyi şey, en çok dikkat çekene yüklenmek. Ona yüklen ve onun üzerinden prim al. Artık bunları bir kenara bırakmanın vakti gelmedi mi acaba! 

Genç Parti başkanı Cem Uzan "okullarda kitaplar ücretsiz dağıtılacak, mazot 1 lira olacak, .." gibi birçok söylemle yola çıktı. Dikkat edildiyse diğer parti başkanları dalga geçtiği halde, halk neredeyse inanacaktı. Genç Parti birilerinin gözünde öylesine büyük bir tehlike haline geldi ki, Cem Uzan'ın bir anda tüm mal varlığı incelemeye alındı. Genç Parti bu sene 2011 seçimlerinden dün duyduğum kadarıyla çekilmiş. Seçime girdiği ilk sene aldığı oy oranı ile DYP'nin ve Tansu Çillerin ayağını kaydırmıştı Son birkaç senedir okullarda kitaplarlar ücretsiz dağıtılıyor. Yani ortaya attığı vaatler bir şekilde gerçekleşiyor, demek ki yapılabiliyormuş. 

Bunaltıcı derecede sürekli aynı tarz olan ve basma kalıp televizyonlarda yer alan reklamlar gibi, farklı bir reklam çıkınca ortaya insanlar film gibi oturup reklamı da izliyor, hatta reklamın mesajını da alıyor. Tıpkı Şafak Sezer'in oynadığı reklamlar gibi. Siyasi parti liderlerini yetiştiren alaylı bir kurum varsa, bu da artık tarzını değiştirmeli. Çünkü insanlar her parti liderine aynı gözle bakıyor. Bu seçimin bir önceki seçimden hiç bir farkı olacağını sanmıyorum. Halka bu şekilde yaklaşmaya devam ederlerse, halka sadece oy verecek ve bu seferlik kandırılacak tek bir oy olarak görürlerse, bu seçim de bir öncekinin aynısı olacaktır. 

 
Toplam blog
: 36
: 8702
Kayıt tarihi
: 08.04.11
 
 

2000 yılına 30 kala İstanbul'da doğmuştur. Liseden sonra her ne kadar üniversite okumaya yeltense..