Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Yanlışlıklar komedyası…

Yanlışlıklar komedyası…
 

Her şeyi o kadar yanlış yapıyor ve yanlışta ısrar ediyoruz ki, bazen yanlış olmasına rağmen acaba kaç yanlış bir doğru eder diye düşünmeden edemiyorum.

Sabah gazetelerinde baş konulardan biri referandum. Efendim, Anayasanın bazı maddelerini değiştirme isteğindeki hükümet, yeterli sayı bulamazsa referanduma gidecekmiş.

Yanlış….

Kanunlarımızda böyle bir duruma müsaade edilmiş olmasına rağmen, çoğulcu demokrasi ile yönetildiğini iddia eden ülkelerde referandum çok da doğru bir yol değil. Örnek, İsviçre minare referandumu yaptı. Çıkan sonuç ülkenin yarısına yakını memnun değil. Yani çoğunluğun azınlığa tahakkümü söz konusu ki, demokrasinin özüne aykırı bir durum.

Bir çoğumuz tarafından paketin referanduma götürülmesi benimsenmiş. Kabullenilmiş.

Yanlış…

Anayasada değiştirilmesi istenen maddeler hepsi bir pakete konmuş, halka sorulacak. Denecek ki, “kabul mü, yoksa ret mi” Yani kırk karır mı, kırk satır mı, Normalde çıkaramayacakları kararları halkı kandırıp onaylatmak isteniyor. Bu şuna benziyor; Domates almak isteyen insana yanında ayva almazsan domates de yok demek gibi bir şey. Allah rızası için halkı bu kadar aptal sanmayın.

Bazı hukukçular, maddelerin aynı listede tek tek oylanmasını istemişler.

Yanlış…

Seçimlerde, oyunu vermek istediği partiyi ancak ambleminden tanıyıp mühürü basabilen yurdum insanı, nasıl maddeleri ayırt edecek?

Bir yığın yanlış içerisinde biraz daha az yanlış olanı ise, değiştirmek istediğiniz maddeleri mecliste tek tek oylarsınız, yeterli oy alanlar geçer, diğerlerinden vaz geçersiniz. Tabii bu da

Yanlış….

Hatırlanacaktır, meclisin ilk açıldığı gün bütün milletvekilleri anayasaya sadık kalacaklarına dair yemin ettiler. Sonra yapılan tespitler ve Anayasa mahkemesinin kararı ile AKP nin yeminine sadık olmadığı, anayasanın değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek laiklik ilkesine aykırı odak olduğu tespit edilip, bu konuda hüküm verildi. Böyle bir hükümetin bırakın Anayasa değiştirmeyi, orada hala oturuyor olması bile

Yanlış….

21/03/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..