Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '16

 
Kategori
Futbol
 

Yanlışta Israrın Sonucu

Bir kurumun yöneticisi o kurumdaki çalışanlardan en fazla verimi almak ister. O nedenle de onları en verimli olacakları pozisyonlarda çalıştırır. Normal şartlarda bir teknik direktör de futbolcularından en fazla verimi almak ister ve bu nedenle de oyuncularını en başarılı olabilecekleri mevkilerde oynatmaya özen gösterir.

Fakat nedense Fatih Terim bu şekilde davranmıyor. Elbette herkes bunun nedenini çok iyi biliyor. Maalesef hocamız çok yüksek bir egoya sahip ve bu nedenle yanlışta ısrar ediyor. Bunun faturasını ise Türk Milli Takımı ve Türkiye ödüyor.

Hırvatistan maçından sonraki yazımda da belirttim. Stoperler devşirme, Caner, Arda ve Burak Yılmaz’ın ciddi maç eksikleri var. Yani Euro 2016 için seçilen kadro da, ilk on birde sahaya sürülen kadro da yanlış.

İspanya’dan yediğimiz ilk iki golde de Mehmet Topal’ın çok ciddi hatası var. Çünkü Mehmet Topal bir stoper değil. Mehmet Topal, yıllardır ön libero oynuyor. Yani arkasında iki stoperle oynamaya alışmış. O nedenle toplara ve rakibe müdahalesi daha farklı. Oysa şimdi arkasında sadece kaleci var. Türkiye’nin en başarılı ön liberosunu stoperde oynatıp hem ona hem de takıma zarar vermeye ne gerek var?

Hakan Balta da devşirme olmasına rağmen stoper oynamaya nispeten daha yatkın. Fakat bu ikili şimdiye kadar acaba kaç maçta birlikte oynamışlar? Oysa kulübede stoperler var. Hatta o kulübedekilerden daha alası da var. Fakat o da turnuvayı evinden seyrediyor. Neden mi? Çünkü bahsettiğim isim olan Ömer Toprak, sırf Fatih Terim’in egosundan dolayı milli takıma alınmadı.

Caner, iyi bir futbolcu. Fakat maç eksiği çok belli oluyor ve ciddi anlamda pozisyon hataları yapıyor. Başarılı bir sezon geçiren İsmail Köybaşı ise hala kulübede oturmaya devam ediyor.

Aynı şekilde ciddi maç eksiği olan Arda Turan’da ısrar edilmesi hem takıma hem de futbolcuya zarar veriyor. Arda’nın ikinci yarının büyük bölümünde seyirci tarafından protesto edilmesi iyi mi oldu? Peki bunun baş sorumlusu kim? O mevkide oynayabilecek daha formda futbolcularımız yok mu?

Ozan Tufan da başarısız bir turnuva geçirirken Hakan Çalhanoğlu sağ kanatta kullanılmaya devam ediliyor.

Oysa futbolda kanatlar çok önemli. Volkan Şen ve Emre Mor gibi iki kaliteli isim neden ilk on birde başlamıyorlar? Bırakın ilk on biri, Fatih Terim İspanya maçında onları sonradan bile oyuna almadı. Bir diğer başarılı kanat oyuncusu Alper Potuk’un Fransa’ya getirilmemesi ise ayrı bir skandal. Alper Potuk olsaydı genç Emre Mor benim için de iyi bir alternatif olurdu. Ama şu kadro yapısında mutlaka oynaması gerekiyor.

Santraforlar yetersiz. Al birini vur öbürüne. Fakat Cenk Tosun elbette daha başarılı bir sezon geçirdi. Benim ilk tercihim daima Cenk Tosun olur. Fakat onun da gol atması için ileride topla buluşturulması gerekiyor. Lakin Hırvatistan maçında gördük ki, Cenk Tosun Beşiktaş’ta olduğu gibi milli takımda beslenmiyor. O nedenle de gol bölgelerinde istediğini yapamıyor. Burak Yılmaz’ın vuruş kalitesini ise İspanya karşısında yakaladığı pozisyonda gördük.

Son olarak iyi mücadele etmiyoruz. Kademe hataları yapıyoruz, topu pozitif kullanamıyoruz. Çünkü çok formsuz bir görüntü sergiliyoruz. Örneğin ispanya maçında rakibin bizim defansımızın ve beklerimizin arkasına top geçirme üzerine plan kurduğunu gördüğümüz halde önlem alamadık.

Fatih Terim’e ve tecrübesine saygım var. Fakat hata yapan kim olursa olsun bunu belirtmek ve eleştirmek bizim görevimiz. Üstelik Fatih Terim sadece hata yapmıyor, hatada ısrar ediyor. Takımın çıkarları egolara yenik düşüyor.

Grupta bir maçımız kaldı. Bir ihtimal bir galibiyet çok şeyi değiştirebilir. Yeter ki, yanlışlarda ısrar edilmesin!

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..