Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '08

 
Kategori
Felsefe
 

Yapabildiklerimiz hayal edebildiklerimizi aşarsa!

Uzun süreli bir kopuş oldu yuvadan. Aşinası olduğum satırları aynı dirilik ve samimiyette bulmak ne hoş bir duygu. Bize özgü tasalar, sevinç ve umutlar... o dost bildiğim tanıdık simalar ve yeni çehreler. Araştıran, sorgulayan paylaşan, büyüyen büyüten ve ışıyan yürekler. Zamana inat ânı yaşayan her bir idrak işte hiç ayrılmamışcasına bu sayfalarda, buralarda...

Sanal ortamların uzak coğrafyalarına ait farklı dil ve bir o kadar birbirinden farklı beklenti ve hayat görüşlerinin kesiştiği bir alanda koşuşturmak ve bu çeşitliliğe uyum sağlamaya çalışmak bir taraftan yorucu bir uğraş oldu benim için fakat herşeye rağmen kazanımlarını göz önüne aldığımda bu külfete değdiğine inanıyorum. Mesele yazmak ve okumak olunca, buna yatkınlığı bulunan insanların öncelikleri nasılda tıpa tıp birbirine benziyordu. Bilginin paylaşımı ve üstelik sınıf farkı gözetilmeksizin bunun yapılması, bilgiye ulaşımda bir koşuşturmacanın olması, teknolojik imkanların baş döndürücü bir hızla bu amaca dönüşümü açıkça söylemek gerekirse beni hayretler içinde bıraktı. Bu sürecin üç beş yıl ötesini ön görebilmek ne kadar güç! tüm yaratıcılığına rağmen hayal gücümüz inanın insan zekasının ardında kalmış. Bilgi ve zekanın realize ettiği şeyler yanılıyor muyum bilmiyorum ama hayal edebileceklerimizin ötesine geçmiş durumda.

Bilginin, insanlığın geçmiş dönemlerinde hayatı ve günü belirlemede ne kadar bir etkiye sahip olduğu tartışılabilir fakat günümüz dünyasında bundan mahrum olmak veya bilgiyi üretmede başkalarına bağımlı kalmak göze alınabilecek bir risk değil.

 
Toplam blog
: 177
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

1965 Almanya doğumluyum. Atatürk üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunu olup, öğretmen olarak çalışm..