Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yapacağın en güzel şey enerjini aşağı çeken insanları ayıklamak ve yokluğunla tanıştırmak

Yapacağın en güzel şey enerjini aşağı çeken insanları ayıklamak ve yokluğunla tanıştırmak
 

Neyi, kimi yargılarsan gün gelir yargıladığın her şeyi kendi hayatına çeker ve yargıladığın her ne varsa, kendini aynen yaşarken bulursun. Etrafını yargılamakla uğraşmak yerine, kendinle uğraş.

Önce kendinle yüzleşmeyi öğren. Ben neden başıma gelenleri tekrar tekrar yaşıyorum? Neden bir kısır bir döngü içerisine dönüp duruyorum? Neden parasızım, neden düzgün bir ilişkim yok, neden sürekli sıkılıyorum? Neden kendi içime dönmek yerine başkalarını ya da başıma gelenleri suçluyorum; kolaya kaçmayı seçiyorum. Aynaya bir bak kimi görüyorsun? Ya senin karşına gelen ve seni sana aynalayan insanlar aslında sana neyi anlatmak için hayatına geliyor?

Unutma; her ne yapıyorsan, kendin yapıyorsun, önce yaptıklarının sorumluluğunu üzerine al, sonra da yayılıp oturduğun o rahat konfor alanından çık; sen kendiliğinden çıkmazsan bir gün gelir öyle şeyler yaşarsın ki seni oradan bir güzel çıkarırlar. En iyisi mi bunu sen, kendi isteğinle ve iş işten geçmeden yap.

Daha iyisini yaşamak varken, neden hayıflanmakla hayatını geçiriyorsun? Bugün kendi hayatının efendisi olmayı seç. Kendi hayallerini yaşamayı seç. Bugün aynaya baktığında kendini sevdiğini gören insan olmayı ve aynaya yansıyan mutluluğunu görmeyi seç.

Gülümsemeyi unutma. Önce aynadaki kendine, sonra da etrafındakilere. Unutma; iletişimi doğru kurduğunda bir adım önde olursun. Senin kurduğun doğru iletişime yakışacak şekilde davranmayanlar çıkıyorsa, sadece bırak; senden bir adım geride ve uzakta dursun.

Yapacağın en güzel şey enerjini aşağı çeken insanları ayıklamak ve yokluğunla tanıştırmak; işte bu kadar basit.

İçinde yarattığın öz motivasyonun, hayallerine olan inancın, yapamazsın, bırak bu işleri diyenlere gösterdiğin dirayet, istikrarla her şeye rağmen ve her ne olursa olsun hayallerine yürüdüğün yolda devam etmek seni istediğin yere götürecek en değerli hazinendir. Sen kendine inandıkça kapılar da tek tek açılmaya başlayacak; ama gerçekten, tereddütsüz, hiç koşulsuz inanacaksın. Geçmişinde yaptığın hataları, başarısız olduklarını yüzüne vursalar da, sen yılma, gücünü göstereceksin ve yeniden kalkıp yürümeye sonra da koşmaya başlayacaksın, güç senin içinde, sadece uyandıracaksın onu...

Bir bakarsın, gün gelir kendinin bile bu kadar hayal bile edemeyeceğin yerdesin: KENDİ ZİRVENDE! Çık artık kabuğundan ve o zirveye adının yazdığı bayrağını dik!

Sana kendini değersiz hissettiren bir insana kapıyı göstermekten daha büyük bir keyif yoktur. Kimsenin sana değersizmişsin gibi hissettirme hakkı yok, senin de buna izin vermeme hakkın var. Çünkü sen değerlisin. Unutma sen kendine değer vermedikçe sana değer vermeyen insanları kendine çekmeye devam edeceksin.

Gel kır bu döngüyü.

Mutu olmak bir seçimdir. Mutluluğun için önce içindeki potansiyeli ortaya çıkar.

Bırak, sonra da gerisi gelsin.

 

Yeşim Buyurgan

İlişki Koçu, Kişisel Gelişim Uzmanı

 

*Telif hakları gereği yazılar isim verilmeden ya da link gösterilmeden kopyalanamaz.

 
Toplam blog
: 92
: 4767
Kayıt tarihi
: 10.11.10
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Kimyager olarak mezun olmuştur. 1996-1997 yılları ..