Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Yapacaklarımızla kazanabilmek

Yapacaklarımızla kazanabilmek
 

Herşeyi zamanında yaşamak güzeldir.


Olabildiğince yaşamak bazen zamanı, doyasıya ve farkında olarak tüm duyguları aynı süreçte yaşayarak tatmak kadar güzel bir şey yoktur. Ama öyle imkanlar kaçarki bazen, pişman olmak fayda getirmez. Yaşımızın değerini bilerek, o anları hissederek bir yere ulaşmak en önemli yaşam standartlarından biri olmalı hayatınızda. Hedeflerinizden en önemlisi hatta.

Kendiniz için yaptığınız her yatırım, ilerde size yaşamdan zevk alma sürecinde çok şey katacak. Boş ve anlamsız diye düşündüğünüz hayal kırıntıları bile, en yalnız olduğunuz, kendinizi en kötü hissettiğiniz anlarda bile tutunacağınız bir ışık olacak. Yaşam tecrübesi hayatta kazandığınız en büyük hazinedir. Bu hazineyi saklamak ise ayrı bir yetenektir. Yaşamın anlamını söyle bir düşündüğünüzde, tecrübelerimizin bize kazandırdığı ve acısıyla ya da tatlısıyla paylaşılan tüm duygular, bir zaman gelirki hep başkalarının istediği ama bir türlü yaşayamadıkları en değerli serüven kırıntısı olur. Bunları en olmadık umutsuz zamanınızda sakladığınız gönül kutunuzdan dışarı çıkardığınızda, sakladığınız o hazinelerin ışığı, parlaklığı ve güzelliği var olan yaşamınıza daha bir güzellik katar.

Hiç bir zaman yaşadıklarınızdan pişman olmayın. Her kötü şeyin ardından mutlaka güzel günlerin geleceğini unutmayın. Bazen her şeyin hayırlısı oluyor ve bunu kaybettiğiniz ve üzüntüyü en çok yaşadığınız o anların bir zaman sonrasında çok rahat bir şekilde görüyorsunuz. İnsan, kendi yaptığı gönül güzelliği ile biriktirdiği, sevgisiyle kazandığı ve ölümünde bile bıraktıkları ile saygı duyulacak en büyük varlıktır. Yaptıklarımızla saygı duyulan ve kazandırdıklarınızla sevilen insanlar olmanız dileklerimle iyi haftasonları...

 
Toplam blog
: 75
: 735
Kayıt tarihi
: 09.06.10
 
 

Dünü yaşamış yarını ise umutla yaşamaya devam etmek isteyen bir gönül dostuyum. Her söznüzle, her..