Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '11

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Yapay kayak merkezi Torium

Yapay kayak merkezi Torium
 

Benim oğlum kar delisi. Tüm yıl boyunca kar yağmasını dört gözle bekleyen çocuk nufusunundan sadece biri. Evet kar bu sene kendisini bekleyen tüm neşeli çocuklara rağmen bizim yöremize yağmadı ya da yağar gibi yaptı.Karda oynamayı özleyen, kartopu eğlencesini ve karda kayma hayallerini durmaksızın kuran oğlumu ne hayet, okul gezisi vesilesiyle haberdar olduğumuz İstanbul Haramidere'de açılan yapay bir kar merkezine götürdük. Kadıköy'den başlayan ve bize göre İstanbul'un diğer ucu sayılan Haramidere güzegahı uzun ve yorucu bir yolculuk demekti. Tabi bu yoruculuk İstanbul trafiğini cin işkencesi boyutunda yaşayan biz İstanbul sakinleri için geçerli:) 

Torium snowpark, Torium alış veriş merkezinin en üst katında iki halı saha büyüklüğünde sayılabilecek bir alana sahip.içerisinde küçük kayak ve snowboard parkuru, simitle kayak için yapılmış kaydırak mevcut. Küçükler için oldukca eğlenceli labirentleri ve düzenlemesi yapılmış. Kartopu oynamak biraz güç. Zira kardan ziyade buz kütlesi daha fazla. Buzun üzerini kaplayan ufak bir kar kütlesi sizi yanıltmasın. İçeriye giriş aşamasında kapıdan aldığınız üstbaş-kayak montu-botu ve eldiveniyse durumu iyice vahim boyutlara taşıyor, zira başkasının elinden ayağından biraz önce çıkan giysileri giymek ne derece sağlıklı olabilir orasını siz düşünün! İçeride dolanırken ayağımıza takılan elektrik kabloları bu merkezin iyi planmamış bir fikir olduğunu bana düşündürüyor. He ryer buz olduğu için ise her an bir yaralanmayla karşılaşmanız içten bile değil. 

Yaşadığımız çağ gereği herşeyin "mış" gibisine daha yakın duruyoruz. Bu durum çağın bize dikta ettiği bir gerçek. Kar merkezi"miş" gibi yerlerde eğlenmek, sanal dünyada arkadaşlarımızla gerçek"miş" gibi sohbet etmek. Yapay, sanal, gerçek olmayan, doğal kalamayan herşeyi burnumuza sokan düzen sanırım "mış" gibi yapıp, yapay ürünlerle ama gerçekten cebimizi boşaltıyor. Dağ başında yağan karı paketleyip satacak zihniyet hiçde uzak değil, bizse her sunulanı koştura koştura almaya devam edeceğiz anlaşılan. 

 
Toplam blog
: 21
: 1531
Kayıt tarihi
: 10.07.09
 
 

Yaklaşık 14 yıldır eğitim sektöründe sırasıyla Grafiker, Art Director, Creative Director, Sanat D..