Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '21

 
Kategori
Dünya
 

Yapay Sevgi Kim Üretiyor

Taa Sümerler döneminde ilk ortaya çıkmış olan din olgusunun dünya politikasında ne kadar etkili bir arguman olduğunu dün BIDEN yemin ederken sol elini İncil'in üzerine koyduğunda gördük. Bu arada üç büyük din inancının ortak özelliği aynı tanrıya ve öldükten sonra insanların tekrar dirileceğine inanıldığını da belirtelim. Hatta cennet/cehennem kul hakkı ve adalet konularında da üç büyük dinin aynı noktada birleştikleri de bir gerçek.

Ortaçağ döneminde o dönemin ilkel koşullarında din olmazsa olmazdı çünkü insanların yaşam sürdürebilmeleri için mutlaka güçlü olanlar mazlumları yok etmeye çalııyor ve yaşam hakkı tanınmıyordu. Dinler ortaya çıktığında insanları doğru yöne doğru yönlendirmelerle birlikte ilkel tutumlar aşama aşama yüzyıllar boyunca sanayi toplumuyla ve bilim ışığında tam anlamıyla yok olmasa da o tutumların sıfırlanmaya doru yöneldiğini görüyoruz.

Peki, hak adalet ve sevgi konuları sadece dinlere inanan kimseler mi önemsiyor? Ahlaklı kimseler sadece dinlere inanan kimselerde mi görülüyor?

Hayır, ahlaklı ve ahlaksız kimse dinlere inananlarda da görülebilr, inanmayanlarda da görülebilir. Yani ateistlerin içinde ahlaklı kimselere de rastlanabilir ahlaksız kimselere de rastlanabilr.

Asıl konumuz BIDEN ve Amerika..

Öncelikle Trump ve BIDEN arasındaki farkın sadece aynı pamuk ve coton oranına sahip kumaşın farklı fabrikalarda konunması kadar aralarında farkın olduğunu vurgulamak isterim. İki başkan arasında fazla bir fark yoktur demek istiyorum.

BIDEN'in konuşasında barış brliktelik özgürlük ve insan sevgisi damgasını vururken dayanışma ve adil paylaşım konularına değindi. Zannedildi ki, ABD bir sosyalizm toplumu ve BIDEN bir sosyalist lider.

Tabi ki böyle değildi.

Tam tersi din kullanılarak dünya politikası üretmeye çalışıyordu ilk günde.

BIDEN sevgi sözcüklerini sadece ABD için değil de tüm dünya ülkeleri için de söylediğini çok duymak isterdim kendi adıma.

İnanınız o sevgi sözcükleri dünyadaki tüm insanlar için kullanılıyor olsaydı dünyada savaşların sonu gelir bütün insanlar kardeş gibi mutlu ve huzurlu şekilde yaşamlarını sürdürüyor olurdu.

Ben böyle yapay sevgi üretmeye çalışan ve yalan üzerine kurgulanmış dünya politikalarını ve politikacılarını istemiyorum.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..