Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '15

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Yapılan yeni araştırmalardan sonuçlar

Yapılan yeni araştırmalardan sonuçlar
 

Sağlıklı yaşam


1-Ne olursa olsun mutlaka yenmesi gereken meyveler:

 Elma,dut,incir,nar,avakodo

  _Uzmanlar bu 5 meyvenin vitamin ve antioksidan özellikleri nedeniyle mutlaka mevsiminde aşırıya kaçmadan tüketilmeleri gerektiğini söylüyorlar.

2-Yapılan bir araştırmaya göre günlük kahve içimi ileriki dönemde, yapılan araştırmalara göre, 4 yıl sonrası için diyabet riskini azaltıyor. Günde yarım veya 1 bardak kahve içmek 4 yıllık sonraki süreç için diyabet riskini %10, 3 veya daha fazla kahve içmek ise 4 yıllık sonraki süreç için diyabet riskini %37 azalttığı görülmüş. Ancak aynı çalışmanın sonucu olarak çayın böyle bir etkisi olmadığı da belirtilmiş.

3-Bir araştırma sonucuna göre kahve içmenin günlük sirkadien ritme etkisi var. Büyüme hormonunun salımını düzenleyen melatonin hormonu sirkadien ritmi kontrol ediyor. Özellikle günün geç saatlerinde kahve içmek gece karanlıkta salgılanan melatonin salınımını 40 dakika geciktiriyor. Özellikle gece yatmadan önce ışıklı bir ortamda bulunulması da melatonin salınımını geciktiriyor, bu sefer 85 dakika daha geç salınım oluyor. Bu durum kişinin günlük ritmini bozuyor ve kişi sonraki gün yorgun ve yeterli uyku alamamış oluyor. Bu durum tam anlamıyla uzun süren uçak seyahatlerinin bir benzeri etkiyi vücutta gösteriyor.

4-Günlük hap şeklinde vitamin alımını uzmanlar desteklemiyor. Ancak hamiller, veganlar, vejetaryenlerde bazı vitamin ve minerallerin alımı şart. Özellikle günlük vitamin alımı meyvelerden sağlanmalı diyor çoğu doktor. Özellikle günlük olarak vitamin hapları midede bazı problemlere neden olabiliyor. Eğer illa beslenmenizden kuşkunuz var ise, yeterince sebze ve meyve tüketemiyorsanız belirli ölçülerde alınması, eğer çok gerekli ise, olabilir denmiş. Ancak miktar kesinlikle ‘’mega’’ şeklinde olmamalı diye de eklenmiş.

5-Yapılan araştırmalarda coca cola’nın sağlığı olan etkisi araştırmalar varmış. Özellikle de coca cola ‘nın kansere davetiye çıkardığı ifade ediliyor. Coca cola’nın içersinde birçok kanserojen mevcut. Bu durumda, uzmanlar tarafından ileriki dönemde kanser vakaların artması bekleniyor.Öyle ki bazı Amerikan şehirlerinde coca cola içimine kısıtlama getirilmiş.

6-Obez insanlar için egzersizin araştırıldığı bir araştırmada; obezite ile birlikte sedanter yaşama sahip olan insanlar için ölüm riskinin 2 kat arttığı belirlenmiş. Hiçbir şey yapılamaz ise bile obez insanların en azından günlük olarak 20 dakika orta tempo yürüyüş yapması öneriliyor.

7-Beyinde depresyon ile inflamasyonun arasında %30 ilişki olduğu belirlenmiş. Vücut iki durumu birlikte olarak görüp aynı cevabı vermeye çalışıyor.

8-Masum olmadığı zaten bilinen enerji içeceklerinin gençler tarafından kullanılması önerilmiyor. Çünkü bu içecekler çok fazla miktarda kafein içeriyor.Fazla miktarda kafein içermesi kısa sürede vücudun bazı sistemlerinde sıkıntılara neden olabileceği anlamına geliyor.Öyle ki kalp ve damar hastalıklarına sahip insanların bu içeceklere yaklaşması bile çok sakıncalı olarak belirtilmiş.

9-Gün boyunca yapılan kestirmelere bir de hareketsiz yaşam katılınca diyabet riski artıyor.

10-Kalp krizi,damar tıkanıklığı vb. kalp ve damar hastalıklarının heyecan veya stres yaratacak faaliyetlerden tamamen uzak durmaları uzmanlar tarafından sakıncalı bulunuyor.Aşırıya kaçmamak koşuluyla basit egzersizlere devam edilmesi gerekiyor.

11-Toplumda obeziye oranı yetişkinlerde 23-25 bandından yapılan son çalışmalara göre 30'a yükselmiş.

 
Toplam blog
: 22
: 439
Kayıt tarihi
: 25.01.15
 
 

Tıp Fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim. Bursa'da okuyorum ve yaşıyorum. Voleybola, müziğe, dansa, şii..