Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yapma Vali Bey, din kardeşiyiz!..

Devletin Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Türkiye’nin gelişmesini engelleyen bazı kamu ve kurumların eski yöneticilerini kastederek, 1 Aralık 2011 Perşembe günü; "Kahraman olarak bildiklerimizin aslında hain olduğunu yeni yeni öğreniyoruz" dedi. Türkiye ekonomisinin çok iyi durumda olduğu için ekonomik değerlerin “muasır medeniyetler seviyesine çıktığını” belirten Vali Ayvaz, ATATÜRK’ün bu konudaki vecizesini kullanmaktan vazgeçtiğini de söyledi.

İşte, kafasının ardındaki asıl niyetinin bu olduğu anlaşılıyordu…

Mardin Valiliği, GAP İdaresi ve Dicle Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen ’Yatırımcı Buluşmaları’ toplantısı Mardin’de başladı. Türkiye’nin dört yanından katılan ünlü marka ve firma temsilcileri, kente yatırım yapmak için Mardinli iş adamları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Hilton Garden Inn Oteli’nde düzenlenen toplantıda Mardin Valisi Turhan Ayvaz, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek, DİKA Genel Sekreteri Abdullah Erin, işadamları ve özel sektör ile kamu temsilcileri katıldılar.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, 30 yıl öncesindeki Türkiye’nin durumunu anlatırken; "70 cente muhtacız’ diye ağladığımız günler oldu. (Turgut Özal’ı, Süleyman Demirel’i, Bülent Ecevit’i kastediyor) Başbakanlar, Cumhurbaşkanlarımız, bazı devletlere gidip 1’er milyar dolar için yalvarıyorlardı. Şimdi iş tam tersine döndü. Örneğin Türk-Amerika Derneği temsilcileri gelip, Amerika’daki yatırımlar için desteklerini söylediklerini görüyoruz" dedi.

Bir zamanlar vize dahi vermek istemeyen ülkelerin şimdi ücretsiz arsa vaadinde bulunduğunu söyleyen Ayvaz, şöyle devam etti:

"Geldiğimiz nokta çok güzel. Aynı şekilde AB, acaba girelim mi girmeyelim mi noktasına geldik. Bunlar güzel gelişmeler. Bu gelişmeler elde edilirken, şimdiye kadar ülkemizde gemi, uçak helikopter yaptırtmayan yöneticilerin ve bazı kurumların bizi bu hale getirdiğini yeni öğreniyoruz. Bir zamanlar kahraman olarak bildiklerimizin aslında hain olduğunu yeni öğreniyoruz. Ülkemiz bu gelişmelerden sonra atılım yapmaya başladı."

Türkiye’nin son 10 yıl içinde yaptığı ekonomik gelişmeler hakkında (dikkat edin 10 yıl diyor. Yani AKP iktidarı süresini kastediyor) detaylı bilgi veren Vali Ayvaz, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaştığı için Atatürk’ün bu konudaki vecizesini artık kullanmayacağını ifade ederek şöyle konuştu:

"…Şu anda ülkemizin durumu fevkalade. Kalkınmaya baktığımız zaman, Çin’den sonra ikinciyiz. Hemen hemen her sektörde, genelde ilk 3’e giriyoruz, alanımız olamayan sektörlerde dahi ilk 10’a girebiliyoruz dünya çapında. Dünya ekonomisinde de tek rakama doğru yükselmeye gidiyoruz. Önceden Atatürk’ün; ’Muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız’ vecizesini kullanırdım. Şimdi artık kullanmıyorum. Dünya ülkelerinde 16. -17. seviyede isek, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmışız demektir. Hedefimiz bundan sonra ilk 3’e girmek. Bu kapsamda biz Mardin için de çeşitli planlamalar yaptık…” dedi, iyi mi?

Ahhh sayın Valim, keşke resmî istatistik rakamlarının da, tıpkı sizinki gibi ağızlarından bal damlasa, keşke!..

Ama kazın ayağı hiç de öyle değil: Son 9 aydaki cari açık, önceki dönemlere göre % 100,7 artarak, tam 60 milyar 656 milyon dolara fırlamış, toplam borç 500 milyar doları aşmış!.. Cumhuriyet tarihinin en fazla borçlanıldığı dönem, işte bu 10 yıllık dönem olmuş!..

Cari Açıknedir: “Bir ülkenin, ürettiğinden fazla harcamasına ve borç ödemesinde zorlanması”na denir!..

Libyalı şeriatçı isyancılara 300 milyon dolar gönderebilen iktidarımız, Van depremi mağduru vatandaşlarımıza sadece 30 milyon doları zor gönderebildi ve bu yüzden insanlarımız hâlâ perişanlar…

Bu mu “muasır medeniyet”e ulaşmak sayın Valim!?

Avrupa’da işsizlikte birinci ülkeyiz!

Bu mu “muasır medeniyet”e ulaşmış olmak!?

Parasız hastalar ilâçsızlıktan, Kore Gazisi insanlarımız ve emeklilerimiz açlıktan ölüyor, işsizlikten nice yuvalar dağılıyor, çaresiz insanlar bir ekmek için fırınları deliyorlar, bu mudur sizin “muasır medeniyet” dediğiniz!?

Bu ülkede biz de yaşıyoruz! Dediğiniz gibi kalkınmışsak, muasır medeniyete ulaşmışsak, niye bunlardan bizim haberimiz yok ve niye ceplerimiz bomboş!?

Her dört kişiden birinin icralık olduğu ülke, her üç kişiden birinin banka kredi kartı borcu olduğu ülke bu değil de, Merküristan veya Marsistan mı?

Sayın Valimiz; kendi geleceği için müsteşarlık, milletvekilliği filân beklentisiyle bunları söylemiş olabilir? Ama ülke gerçeklerimiz bunlar değil ki? Sizler iktidarın veya bir partinin mensupları değilsiniz!.. Sizler devletin Valilerisiniz ve ona göre davranmayı bilmeniz gerekirdi diye düşünüyoruz…            

Sakin KOŞAR.

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..