Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yapmayı planladığınız şeylerle şöhret olamazsınız...

Yapmayı planladığınız şeylerle şöhret olamazsınız...
 

Rüyaları gerçekleştirmenin en kısa yolu uyanmaktır.( Emerson)

Durgun su solucan yetiştirir. (Dünya atasözü)

Hayat, geç kalanları hiç affetmez (Gorbachov)

Yaşamın her anında "özelliği " olan bir insan olmalısınız. Ancak bu özelliğiniz, toplum tarafından bilinmeli ve paylaşılmalıdır. Aksi takdirde ne kadar bilgili olursanız olun, ne kadar efendi, dürüst, başarılı, misyon ve vizyon sahibi olursanız olun, ne kadar topluma faydalı orijinal fikirleriniz olursa olsun, bu potansiyelinizi çevreyle paylaşmadığınız sürece, daha doğrusu, potansiyelinizi değerlendirip faydalı bir eyleme dönüştürüp topluma satamadığınız sürece herhangi bir başarı elde etme olasılığınız çok az olacak ya da hiç olmayacaktır.

Belli makamlara gelmiş insanların, sanatçıların, iş adamlarının, sporcuların, yazarların, v.b. toplumda belirli yerlere gelmiş kişilerin, insanlar arasındaki farkı herkesçe malumdur. Hâlbuki nice insanlar vardır ki sanat kabiliyeti olan, iyi roman yazabilen, güzel şarkı besteleyebilen, kendisine imkân verildiğinde üst düzey makamlarda bile en güzel ve en verimli hizmeti verebilen potansiyellere sahiptirler. Ancak bu potansiyellerini eyleme geçirecek çevreyi, imkânları, maddi ve manevi kaynakları bulamayan ya da harekete geçiremeyen insanların bu özellikleri, belki de yakın çevresindeki birkaç kişiden başka kimsenin dikkatini çekmeyecek, toplumun bu kişiden haberi olmayacak ve toplum bu kişiden yararlanamayacaktır.

Yapmayı düşündüğünüz güzel bir faaliyet planınız var diyelim. Ancak planladığınız bu işi sürekli erteliyorsunuz."Hele şu günlük işlerim bitsin, bir rahatlayayım." , diyerek yapmak istediklerinizi ileriki günlere bırakıyorsunuz. Ancak bir de bakıyorsunuz ki aradan çok zaman geçmiş ve hala yapmak istediğinizi yapamamışsınız. Örnek verelim: Bir kitap yazmak istiyorsanız, "Gün, bu gündür!", diyerek hemen faaliyete geçin. "Nasıl olsa bir gün yazarım", diyorsanız işinizi ertelemiş oluyorsunuz. Belki de yıllar geçmesine rağmen hala kitabınızı yazmayı planlıyorsunuz. Sigarayı bırakmak istiyorsanız, gün bu gündür. Hemen bırakın! Azaltarak içmek, üç gün sonra bırakmaya karar vermek, sigarayı size bıraktırmayacaktır. Bakın Goethe, bu konuda ne diyor: "Bir insan kendini adadığında ilahi takdir de o yönde hareket edecektir. Tüm olaylar diğer bir olayı desteklemek için oluşur ve aksi takdirde hiçbir zaman ortaya çıkmaz. Bir akarsu boyunca oluşan tüm olaylar sadece bir karardan doğar. Hiçbir insanın hayal edemeyeceği tüm umulmadık durumlar, oluşumlar ve maddi destek bu şekilde elde edilebilir. Elinizden geleni ve hayal edebileceğiniz her şeyi yapmaya hemen başlayın. Cesaret; deha, güç ve büyüyü de içinde saklar. Şimdi başlayın."

Mesleğinizde kariyer yapmak mı istiyorsunuz? Hiç durmayın. Hemen kendinizi geliştirici programlara katılın, okuyun, araştırın. Olduğunuz yerde beklerseniz, kimse sizin kara kaşınıza, kara gözünüze bakıp, size kariyer imkânı sağlamaz. Merdivenleri basamak basamak çıkacaksınız, tırnağınızla kazıyarak bir yerlere varacaksınız. "Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde tırmanmamıştır.", der Moorhead. Zemahşeri’nin şu sözü ise birçok mesaj veriyor bize bu konuda: "Karanlık geceleri ben uykusuz geçirirken, sen sabaha kadar uyuyorsun. Ondan sonra da bana yetişmek istiyorsun. Ne gezer?" Konfiçyüs ise bu konuda : "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil!" diyerek, beklemeden, yapmak istedikleriniz için artık bir faaliyet yapmanız konusunda ikaz eder sizi... Giovio’nun şu sözü ise dikkate değer : "Zamanında bir adım atmayan tembel, sonradan yüz adım atmak zorunda kalır."

Üniversiteye hazırlanan bir öğrenciyseniz ve girmek istediğiniz özel bir bölüm varsa, bu bölümün gerektirdiği puanı alabilmek için hemen faaliyete geçin. Hemen bir çalışma planı hazırlayın. Eğer gerçekten o bölümü kazanmak istiyorsanız, bunu gerektirecek emeği harcayın. İnanarak ve isteyerek çalıştığınızda, istediğiniz yeri kazanma olasılığınız yükselecektir. Belki günde iki saat daha az uyuyacaksınız, belki moraliniz bozulacak, hevesiniz azalacaktır. Asla yılmayacaksınız! Savaşmadan galip gelinmiyor. Zafer ilk adımla başlar. "Savaşmayan, zaten kaybetmiştir." demiştir, Gerhard Schröder.

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..