Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Yaprak Dökümü

Yaprak Dökümü
 

Dünkü Bursaspor- Fenerbahçe maçından sonra bugünkü Gaziantepspor- Trabzonspor maçıyla kendilerine "büyük" denilen takımların yaprak dökümü misali düşüşlerini izledik.

Özellikle ilk yarıya baktığımızda Trabzonspor'da hiç bir şey yok diyebiliriz. Defans yok, hatlar arası düzenli bir bütünlük yok, doğru düzgün pas yok, pozisyon yok. Yattara da yok. Eğer gribi hala geçmediyse veya hastalıktan dolayı hafta içi idmana çıkamayıp idman eksikliği varsa bilemeyiz. Ama eksikliğinin hissedildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 25. dakikada ısınmaya başladı, ikinci yarının başında oyuna girdi.

Gaziantepspor'un gollerine bakıyorsunuz, enteresan goller. Hele ikinci gol, Trabzonspor açısından tam bir skandal. İki Gaziantepsporlu oyuncu ellerini kollarını sallaya sallaya Trabzon ceza alanında. Kaleci panter olsa nereye kadar?

Bu Trabzon'un ancak duran toptan gol bulabileceğini düşünürken penaltı geldi ve Trabzonspor farkı bire indirdi.

İlk yarıda yokları oynayan Alanzinho, ikinci yarıda yerini Yattara'ya bıraktı.
Trabzonspor, ikinci yarı daha iyiydi. En azından mücadelesi daha iyiydi. Oyununa bir hareketlilik gelmişti. Ama gol yine Gaziantep'ten geldi.

Defans hatalarına daha sonra Gaziantepspor da özenince Trabzonspor yine umutlandı. Taçtan gol yemek de Türk takımlarına özgü bir şey herhalde.

90+4'de yine bir duran top Trabzonspor'un son umudu oldu. Ancak, direkte patlayan frikik Trabzonspor'un kaderini de çiziyordu.

Gaziantepspor için ise daha iyi şeyler söylemek lazım. Trabzonspor'a oranla daha diriydiler. Maçı haklarıyla kazandılar.Kazananı tebrik ederken kaybedenin aslında sadece bir maç kaybetmediğini belirtmek gerekiyor.

Bundan sonra Fenerbahçe ve Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında işleri çok daha zor. Tabi bu yazı, Sivasspor- Beşiktaş maçı daha oynanmadan yazıldı. Gerek bu maç, gerekse de ileriki haftalarda takımların alacakları sonuçlar ligde daha pek çok şeyi değiştirebilir.

Her zaman dediğimiz gibi, bekleyip göreceğiz. Ama, teknik adamlar da bizim gibi bekleyip görmeye kalkarlarsa o zaman bekleyip görecek pek bir şey kalmaz.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..