Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaptığımız ve Yapacağımız Şeylerle İlgili Söyleyeceklerimiz Bilgi Vermekle Sınırlı Olmalı

Yaptığımız ve Yapacağımız Şeylerle İlgili Söyleyeceklerimiz Bilgi Vermekle Sınırlı Olmalı
 

Herkes yaptığını/yapacağını anlatırsa yandık… Bunun için “Yap da öyle konuş” diyorlar zaten, insanlar sıkılmış. Yapamadıklarınızı da kısa bilgi olarak not düşersiniz, “Şöyle yapmak istiyordum ama olmadı). Hayallerinizi, dileklerinizi de; ama kısa olsun lütfen…

Unutmayın bunu övünmek ya da kendinize bir pay çıkarmak için değil, gerekli olduğu için yapıyorsunuz, belki başkalarını da ilgilendiriyor çünkü. Söyledikleriniz bilgi verme şeklinde olursa hani şunu yaptım bunu yapacağım diye konuşan insanların durumuna düşmezsiniz.

Merak etmeyin yaptıklarınız ve yaptıktan sonra yapacaklarınız kendini anlatır, siz kendinizi övmeden sizi överler, övünmenize gerek kalmaz. Ben hak edenin övgü almasından yanayım, uğraşsın bir şeyler yapsın kimse aferin demesin, olmaz yani.

Ama toplumda hak etse bile övünmek hoş karşılanmıyor. Bu kadar da değil elbette; kişinin biraz gururlanmasına izin verilmeli, heyecanı hoş görülmeli.

Yapılan ya da yapılacak olanla ilgili bilgi insanları sıkmaz; hele de bu konuda güven vermişseniz ne yaptığınızı/yapacağınızı duymak isterler; çünkü hiç kimse yaptığı şeyleri sadece kendisi için yapmaz.

Bu, insanların merak edip sizi takip etmesi açısından da önemli; ben doğrusu tanıdığım kimselerin ne yaptıklarını/yapacaklarını bilmek isterim. Bu konuda övünmek sizi mutlu eder ama daha sonra bu nedenle yapılacak eleştiriler hem keyfinizi kaçırır hem de yapacaklarınızın değerini düşürür.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..