Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '11

 
Kategori
Bilim
 

Yaradılışçılar üç maymunu oynuyor

Yaradılışçılar üç maymunu oynuyor
 

Bilinen bir üç maymun ifadesi var: Duymadım, konuşmadım, görmedim. Yaradılışçılarınki biraz farklı. İşime geleni konuşuyorum, dinlememiş gibi yapıp çaktırmadan dinliyorum, işime geleni görüyorum. Cevabı defalarca verilmiş, defalarca yazılmış konuları sürekli ısıtıp ısıtıp bir daha okuyucunun önüne koyuyorlar. Daha yeni ‘ara geçiş formu’ başlıklı bir yazı yazdım. Orada gerekli olan her şey yazılı. Ama okumazlar.

 http://blog.milliyet.com.tr/ara-gecis-formu/Blog/?BlogNo=332396

Sadece işlerine geleni değil de tamamını görseler, biraz akıllarını kullanabilseler hiçbir sorun kalmayacak.

Bir kere evrimciler hiçbir yerde ‘milyonlarca ara fosil’ diye bir şey iddia etmemiştir. Arkadaşlar evrim teorisini kendileri yazıp istedikleri gibi eleştiriyorlar. Her şeyin doğrusunu söylemeliyim. Onların yaptığı gibi kandırmaca, şaşırtmaca, laf ebeliği olmayacak. ‘Ara’ lafını bir kenara koyalım (zaten ‘Ara geçiş formu’ başlıklı yazıda anlattım) fosil, çok zor bulunan bir şeydir. Bunlar milyonlarca ara fosil lafını nereden çıkarıyorlar?

Diyelim bir fosil bulundu. Bu fosil neyi çökertebilir? Onların iddiasına göre ‘Eğer bir canlı evrim geçiriyorsa kendisinin fosili olmamalı’. Hem yaşayan hem de fosili bulunan canlılar olabilir. Bunda bir gariplik yok. Çünkü bir türden sadece bir adet yoktur. Tür içindeki bir birey evrim geçirince diğer bütün bireylerin de evrim geçirmesi gibi bir saçmalık olamaz. Dediğim gibi, evrim teorisini kendileri yazıp istedikleri gibi eleştiriyorlar. Eğer onların dediği gibi olsaydı. Bugün ne bir balık, ne bir bir hücreli canlı, ne bir virüs olurdu. Hatta ne bir sürü böcek çeşidi, ne bir sürü primat, ne bir sürü bitki çeşidi olurdu.

Bu durmda diyecekler ki, ‘Hah, işte o yüzden yani böyle bir şey olamayacağına göre Allah hepsini ayrı ayrı yaratmıştır.’ Tutundukları dal budur. Şimdi o dalı kırayım. Ancak çnce şunu da belirtmeliyim. Onların iddia ettiği gibi bir tane bile mükemmel canlı yoktur. Görülebilen tüm canlılar evrilme durumundadır.

Bilim adamları Arkeopteriks adlı ataları dinozor olan fakat kendisi uçabilen bir canlı fosili bulurlar. Yaratılışçılar der ki: “Hayır, o mükemmel yaratılmış bir canlıdır.’

Bilim adamları Tiktaalik denen denizden karaya geçişin örneği olarak bir canlı fosili bulular. Yaratılışçılar der ki: “Hayır, o mükemmel yaratılmış bir canlıdır.’

Milyonlarca yıl öncesine ait insansı maymunların kemikleri bulunur. Yaratılışçılar der ki: “Hayır, o mükemmel yaratılmış ya bir maymundur ya bir insandır.’ Kemikler tarih sırasına dizilir. Karbon yaşları hesaplanır. Evrimsel gelişme gözler önüne serilir. Bu bir şey ifade etmez. Peki Neanderthal insanını hangi kategoriye sokuyorsunuz? Çünkü onlar genetik olarak günümüzde yaşayan insanlar gibi değildir. Yani Neanderthaller Homo Sapiens değildir.  Kambriyen dönemine ait hiç memeli, çok hücreli bir fosil bulunmaz. ‘Ya bulunursa?’ Böyle bilimsellik mi olur? Şimdiye kadar bulunan fosillerden hiçbiri evrim ağacını sekteye uğratamamıştır. Bulunan her fosil canlıların sınıflandırlması ve dallanmasında evrim ağacı içinde kendine bir yer bulmuştur.

Evrim gözle gözlenebilmek için insan ömrünün geçeceği süreden daha uzundur. Ona rağmen Richard Lenski adında bir bilim adamı önderliğindeki bir ekip 20 yıl uğraşarak E. koli bakterisinde evrim olayını gözlemeyi başarmışlardır. Özetle 20 yılda sitrat molekülünü kullanamayan bakterilerden bu molekülü kullanabilen bakterilere evrilmişlerdir. Daha geniş bilgi için bakınız:

 http://tr.wikipedia.org/wiki/E.coli_uzun_vadeli_evrim_deneyi

Yeni ortaya çıkan aids, kuş gribi, domuz giribi virüsler, hastalıklar onlara göre insanlara musibet olsun diye Allah tarafından gönderilmiştir. Peki neden grip virüsü her sene kendini değiştirir? Neden hersen bir sene önceki girp aşısı yeni girp virüsünü öldürmez? Allah her sene yeni grip virüsü mü yaratıyor? Yoksa grip virüsü evrim mi geçiriyor? Antibiyotik ilaçları son yıllarda neden etkisiz kalmaya başladı? Allah mikropların DNA’larına bu ilaçları gereçersiz kılacak yeni özellikler mi ekledi? Şuna evrim desenize? Bu kısa yazıda göz önüne alabileceğimiz çok sınırlı örnek var. Ama biraz araştırmaya meraklı bir kişi sayısız örnek ve kanıt bulabilir.

Söyledikleri her söz bir önyargının, bir ön kabulün doğrulanması için gösterilen çabanın ürünüdür. Bilim ön yargı ve ön kabul kabul etmez. Ben onları bilim bölümünde değil, inançlar bölümünde yazmaya davet ediyorum. Çünkü yazdıkları yazılar bilimsel olmaktan uzaktır.

 

 
Toplam blog
: 125
: 6625
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

İstanbul 1980 doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. İstanbul'da oturuyorum. Dünya ve çevre hakkında düşü..