Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaramazlığa var mısınız?

Yaramazlığa var mısınız?
 

Ayy yerim ben seni:)) Limon yerken ekşimiş. Ekşi de olsa çok tatlı değil mi sizce? :)


Hadi biraz yaramazlık edelim. Ne dersiniz? Sizce de iyiolmaz mı? Bunalımların ve sorunların bir tekini bile çözemeden üstüne sorun veproblem yüklenmesine izin verdiğimiz afedersiniz b.ktan hayatınıza biraz molavermek.

Ne bileyim?

Hiç bilmediğiniz bir otobüse binin arada. Nereyegideceğinizi umursamadan. Gittiğiniz yerin size uygun olduğuna kanaatgetirmezseniz eğer gerisin geri geri dönersiniz. Gidişlerin dönüşleri her zamanolmasa da yine de hayatta ihtimaller vardır. Geri dönebilme ihtimali.

Başka?

Küçük çocuklarla parkta oynayın mesela. Size gizlioyunlarını da göstereceklerdir muhakkak. Çocukluğunuzda oynadığınız oyunlardeğişebilir sonuçta. Benzer oyunlarınıza eşlik edin bunun yanında.

Başka?

Herkesin bildiği bir çılgınlık gibi gelebilir (her zamanyaptığınız bir alışkanlıkta olabilir) size bu sunacağım öneri: yağmuraaldırmadan yürüyün. Bir yere ulaşma çabası içinde olmadan, yağmuru umursamadan.Size bakan bakışlara aldırmadan, şemsiye taşıyanların arasında yürüyünözellikle.

Başka? Hadi ama düşünün siz de.

Mesela geçende yaptığım bir şey. Duştan yeni çıkmışken, yağmur yağdığını görünce yağmur damlalarının altında ıslanın bir de. Bu sefertekrar şampuana gerek yok yalnız.

Küçük kardeşinizi kızdırın. Size sataşması için elinizdengeleni yapın mesela.

Hımmm… Annenize sarılın. Küçük bir çocuk gibi sizi sevmesiniisteyin veyahut evinizde beslediğiniz hayvanı okşayın.

Sizin tarzınıza hiç uymayan, asla dinlemem dediğiniz müziktürünü dinleyerek ritm tutun. Müziğin ritmlerine göre yön verinhareketlerinize. Dans edin. Arabeskse eğer asla dediğiniz müzik türü söyleyenşarkıcıyı aynanın karşısına geçerek taklit etmeye çalışın. Eminim siz de çokgüleceksiniz bu halinize. :)

Evde kimse yoksa parti verin. Toplayın kaçık olan olmayanarkadaşlarınızı, dostlarınızı. Tabii dağınıklığı hep birlikte toplayın dasonradan partiyi verdiğinize pişman olmayın. Özellikle yiyecekleri de beraberhazırlamaya bakın; keki en güzel kim yapıyorsa o işi ona verin ya dakurabiyeyi, ya da pastayı. Evdeki malzemeye göre kararlaştırabilirsiniz nepişireceğinizi.

Evimiz hiç boşalmıyor diyenlerdenseniz ev halkını da partiyedavet edin. Kızarlar filan dinlemeyin, anlatın ne kadar eğlenceli olduğunu.Herkesin eğlenceye ihtiyacı vardır.

Başka?

Sizi acil bekleyen birilerini bazen es geçerek, bir çiçekçiya da bir esnafla konuşun. Mendil satan çocuğa yemek yemeyi teklif edin, olmadıbir dondurma alın. Ayakkabı boyacısı çocuğa ayakkabılarınızı parlatmasınısöyleyin. Daha sonra beğeninizi dile getirip yüzünde kocaman bir gülümsemeyaratın çocuğun.

Yüzü asıklara selam verin ya da gülen herkese. Bir merhabadeyin mesela. Ya da görsel güzelliğini beğendiğiniz kişiye bir güzel sözsöyleyin.Misal gözleri mavi bir insana gözlerin çok güzel diyin ve onuşaşırtın. Gördüğünüz size sevimli gelen tonton yaşlılara hatırını sorun. Vemuhakkak tontonluğunu dile getiren bir lakap takın onu incitmeyecek. Yaşlılarlakonuşmak inanın zevkli.

Başka?

Bir gün telefonlara cevap vermeyin mesela. Ya da kapatın. Ogün sizin doğum gününüz olsa bile. Hatırlayacağından emin olduğunuz dostlarınızzaten daha sonra da sizi arayacaklardır. Bazı dostlar çok özeldir ne de olsa.

Odanızın tavanını boyayın. Belki yıldızlı bir geceyaratabilirsiniz. Ben yıldız çizemem filan demeyin çizmenize bile gerek yok.Nokta olarak bırakın isterseniz yıldızlarınızı. Gecelerinize renk geleceğineeminim.

Hiçbir meziyetim yok demeyin. Sadece badana yapmış olsanızda. Bir şeyler muhakkak ortaya çıkacaktır.

Dünyanızı boyayın sadece bir gün için.

Saksılardaki çiçeklerinizle konuşun. Bir çalı bile yoksaeğer evinizde sokakta ya da yolda gördüğünüz ağaçlarla, dağlarla hattaböceklerle konuşun.

Yaramazlıktan daha fazlasını yapın sadece bir tek gün için.

Ama kesinlikle yapın. Hepsi hemen hemen tarafımdandenenmiştir. Pişman olmazsınız gerçekten.

Herkese sevgiler.

Ha bu arada, birilerini korkutun arada eşek şakası olmamakkaydıyla. :)

 
Toplam blog
: 128
: 1145
Kayıt tarihi
: 23.11.07
 
 

Herkes gibi yazar, çizerim. Dünyamı boyarım hepsi bu!..