Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '14

 
Kategori
Bilgisayar
 

Yararlı bilgisayar programları

Yararlı bilgisayar programları
 

bilgisayar programları


Malum Blog Milliyet yazarları olmak üzere benim gibi bilgisayarı aktif olarak kullananlar için faydalı olabileceğine inandığım bir yazıyı paylaşmak istedim.

Bilgisayarı oluşturan temel birimler sadece donanımdan ibaret değildir. Yazılım olmadan bir bilgisayar hayal edilemez. İşletim sistemi bir bilgisayar için ne derece önemliyse bilgisayar için tasarlanmış programlarda bir o kadar önemlidir.

Yararlı Bilgisayar Programları Çoğu kullanıcıların zevk ve tercihleri farklıdır, mesela anti-virüs yazılımlarından bir örnek verebiliriz; kimi bilgisayar kullanıcıları kendileri için Kasperky Anti virüs programını tercih ederken, bazı kullanıcılarda Kasperky Anti virüs programının bilgisayarlarını yavaşlattığı gerekçesiyle Esed NOD32 yi tercih etmektedirler. Bu makalemizde size en çok tercih edilen ve kullanışlı bilgisayar programlarını tanıtmaya çalışacağız.

  • İnternet Download Manager(İDM)

Internet Download Manager (IDM) programının varlığı sayesinde indirme işlemleriniz normal hızlarına göre 5 kata kadar artabilmektedir, yarım kalan işlemlere devam edebilir veya indirme işlemini erteleyerek indirmelerinizi programlayabilirsiniz. Herhangi bir elektrik kesintisi yâda internet bağlantınızın kopması durumunda indirmelerinizi devam ettirebilirsiniz. Günümüzde en çok tercih edilen indirme programıdır.

  • Winrar

Dosyalarınızı, klasörlerinizi sıkıştırma, şifreleme,  yedekleme gibi kolaylıkları sunan en iyi ve en çok kullanılan arşivleme programıdır.

  • Google Chrome

İnternette dolaşmayı daha hızlı, kolay ve güvenli hale getirmek için Google tarafından tasarlanmış, Chromium altyapısında oluşturulan ve kullanıcısından herhangi bir ücret talep etmeyen web tarayıcısıdır.

  • Ccleaner

CCleaner bir sistem düzenleme ve güvenlik aracıdır. Sisteminizde bulunan fakat sizin kullanmadığınız dosyaların silinmesini sağlamaktadır. İnternet geçmişinizi ve kayıt defterinizdeki artık değerleri kolayca siler. En çok tercih edilen bilgisayar bakım programıdır.

  • TeamViewer

TeamWiewer programı internet üzerinden çalışan bir program olup kendi bilgisayarınıza veya herhangi bir bilgisayara, başka bir bilgisayar üzerinden bağlantı oluşturup yönetebilmenize yardımcı olmaktadır. Bu bağlantının sağlanabilmesi için bağlantı kurulacak her iki bilgisayarında programı barındırması gerekmektedir. Uzaktan kontrol ve bilgisayar yönetimi konusunda sektör önde gelen programları arasındadır.

  • GomPlayer

GOM Player (Gretech Online Movie Player), kendi codec hafızasının varlığı sayesinde bilinen birçok görüntü ve ses formatını herhangi bir codec paketi indirmeden izleyip görüntüleyebilmenizi sağlamaktadır. En önemli özelliği; Mkv, avi, flv vb. video türlerini hiçbir codec’e ihtiyaç duymadan oynatabilmesidir.

  • Skype

Skype, kendi kullanıcıları arasında dünyanın hangi bölgelerinde olurlarsa olsun görüntülü veya sesli konuşabilme veya mesajlaşabilme imkânı tanıyan bir programdır. Günümüzde en çok kullanılan görüntülü ve sesli sohbet programı olma özelliğine sahiptir. Facebook’la olan ortaklığı sayesinde tüm dünyaya hizmet etmekte olup, bu konuda çok uzman bir programdır.

  • Esed NOD32 Antivirüs

ET NOD32 Antivirus, ödüllü ThreatSense® motoru sayesinde, birçok kötü yazılımları veya spamların tetkikini yapar ve yakaladığı uyarıları silebilme özelliğine sahiptir.

 

Kaynak: http://www.turkkeyif.com/genel-619-yararli-bilgisayar-programlari

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..