Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '07

 
Kategori
Dostluk
 

Yarasa Kadın'dan Hayalet Avcısı'na

Yarasa Kadın'dan Hayalet Avcısı'na
 

Bugün senin doğum günün...

Henüz yolun başındayız biliyorum. Ne hatırladıkça güleceğimiz çocukluk anılarının ortağıyız, ne de birbirimizin omzunda destek bulduğumuz ayrılık hikayelerinin...Geç kalmış bir tanışıklık bizimkisi, kaçırdığımız günlere inat, şimdiyi yaşıyoruz büyük bir hızla. Biriktirdiğimiz anılar yarına dair...

Aynı kelimeler eksik cümlelerimizde, yerlerine yenilerini ekleyemediğimiz. Söylenemeyen kelimeler özenle duruyor ellerimizde, öznesi olmuşuz henüz kurulmamış cümlelerin. Dünya o kadar da kötü bir yer değil aslında biliyoruz ve burada olduğumuz için, ve tanıdığımız için birbirimizi çok şanslıyız. Düşünüyorum da şimdi, o kadar çok şey sığdırmışız ki bu kısacık zamana, geçmişimiz yeni belki ama biz geçmiş kadar eskiyiz.

İnandığımız yalanlar ve yadsıdığımız gerçekler zaman zaman nasıl da yarı yolda bırakıveriyor bizi. Sınırın hangi yakasında olduğumuzu anlayamadan kalıveriyoruz ortada. Önemli olan yaşamak oysa, dibine kadar hem de. Ne de olsa yaşadığımız kadar varız öyle değil mi? Hadi yaşayalım o zaman, birbirimize borçlu olduğumuz günlerin acısını çıkartalım, ağlamaların hüznüne, kızgınlıkların geçici öfkesine, gülmelerin neşesine, keyifli sohbetlerin zevkine karışalım. Beraber yaşayacağımız, ortağı olacağımız anların, anıların altına imzamızı atalım, siyah beyaz fotoğraflarla teyid edelim kendimizi ama biz hep renkli kalalım. Unutmadan kendimizi, kaybetmeden birbirimizi, sınırın her iki yakasına da geçelim eğer yapmamız gerekiyorsa. Ama bir yanımız hep gerçek kalsın.

Dedim ya henüz yolun başındayız. Ama bu yol uzayıp gidecek daha beraberce eminim.

Hayallerinin hatırladığında gülümsetecek hoş anılar olması dileğiyle canım arkadaşım.

İyi ki doğdun...

İyi ki varsın...




*** "Anadolu'da bir kızım var, öğretmen olacak" projesi için;
http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=45243

 
Toplam blog
: 246
: 980
Kayıt tarihi
: 27.01.07
 
 

30’ lu yaşların ağırlığında geçiyor artık yaşam ama teğet geçerek, ama kurcalayıp didikleyerek...İst..