Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '14

 
Kategori
Deneme
 

Yaratıcı yazarlık en çok korktuğun şeyi yazarak başlarmış

Sohbetten aklımda kalanlar şu cümlelerdi: Yaşarken yazılmıyor…

Zaten yazsam da ne olacak ki… Hangi yayın evine bastıracağım? Hangisi senin yazdıklarınla ilgilenir..? Ayrıca basılsa ne olur? Modern çağda zaten gündemde ya da ünlü olmak sadece beş dakika değil mi? Kendin için yaz…. Evet kendim için hep yazıyorum. Bazen kağıda, bazen yere, bazen göğe… Her yere...

Kendin için yazarken nereye yazdığın pek önemli değil, istediğin yere yazabilirsin. Ama yine de gün ışığına çıkarmak gerek . Yaşamalar bir sona mı eriyor? Aralanıyor mu yani? Yazmaya daha fazla zaman var, yoksa artık yazmaya en korktuğum şeyleri yazmaya hazır mıyım? Yazmak içini dökmek değil mi?

Kendini kimse seni susturmadan, sözünü kesmeden, sayfalarca ifade etmek. Hikayeni, inişlerini, çıkışlarını, dönüm noktalarını, içinin en gizli köşelerinde tozlanmış sırça bibloların tozunu almak, onları gün ışığına çıkararak, kırılacaklar diye korkmadan başkalarının önüne koymak…..

Tanrım! Yazmak gerçekten de yazmaya en çok korktuğun şeyleri yazmak demek. Hazır mıyım?

Kesinlikle hayır! Hayatta neye hazırız ki… Her şeye hep içinde yaşarken hazırlanıyoruz. Hazır değilim, şimdi zamanı değil yanılsaması bizi birçok şeyi yapmaktan alıkoyabilir. Anne olmaya hazır değilim. Anne baba evini terk etmeye hazır değilim. Çalışma hayatına hazır değilim ya da yalnız yaşamaya, yalnız seyahat etmeye hazır değilim.

Peki ya yalnız ölmeye..?

Oysa her bir deneyim seni kendi sürecinde sonuçlarına hazırlıyor. Sen başka bir şey yaşarken, bir diğerine hazırlanamıyorsun. Yine de her şey zamanı geldiğin de oluyor. Olgunlaşan meyve dalında durmuyor, gelişimini tamamlamış bebek de rahimde…

Fikir ve düşünce biraz bilgi, biraz deneyim, biraz da yaşanmışlıklarımı paylaştığım sayfama hoş geldiniz. Burada çok uzun zaman önce yazdıklarımı, yeni yazdıklarımı, yazıyor olduklarımı ve yazacaklarımı paylaşacağım. Şunu itiraf edeyim ki hala yazmaya en korktuğum şeyleri yazmaya hazır değilim. Ama bu sefer hazır olmadığımı düşünüp hayatta bir çok kereler ertelediğim anne olmak gibi, yazmayı da erteleyerek onu hiç yapamamaktan korkuyorum.

Belki yazma süreci içinde aynı ve ancak "bakasana" – (yoga asana karga pozu) pozun alıştırma süreci içinde vakıf olunabileceği gibi yazmaya her gün biraz daha hazır hissederim.

Yazıya ve yazdıklarıma teslim oluyorum 

 
Toplam blog
: 7
: 392
Kayıt tarihi
: 05.03.14
 
 

Farklı diller, kültürler ve coğrafyalar her zaman ilgimi çekmiş ve bu ilgim hayat planımı yapmamd..