Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '19

 
Kategori
Felsefe
 

Yaratılış mı Evrim mi, Yoksa?

Yaratılışçılar, doğadaki değişim-dönüşümlerin tepedeki kutsal bir yaratıcılık sistemi tarafından olduğunu savunurlar.

Evrimciler, fizikçiler ise doğadaki değişim-dönüşümlerin varlıkların rastgele etkileşimleri sonucu oluşan kombinasyonların, bir doğal seçilim sistemince tercih edildiğini savunurlar.

Ve insanlarımızın çoğunluğu bu iki zıt görüş arasında bocalayıp dururlar.

Bu konuda insanların aydınlatılması için temel sorumluluk, bu görüşlerin savunucuların, yani din-adamları ve bilim-insanlarına düşmektedir.

Oysa hem din-adamları, hem bilim-insanları kesin bir tavır ortaya koymadan, sessizliklerini sürdürmektedirler. Olan ise, zavallı, yanlış bilgilendirilmiş halka olmaktadır.

Yoksa her iki kesiminde farkına vardıkları bir üçüncü şık var da ondan mı sessiz kalıyor, kendi tezlerinin çürümesini istemiyorlar?

Ben din adamlarını bir tatafa bırakıyorum. Zira onlardan ciddi bir görüş almak imkansız. Bilim insanlarına soralım istiyorum.

Doğal sistem, bilgisiz-bilinçsiz varlıkların gelişigüzel etkileşimleriyle mi oluşuyor, yani atom-altı-öğelerden, en gelişmiş canlılara kadar, tüm varlıklar, bilgisiz-bilinçsizce mi davranarak doğadaki dinamik sistemi oluşturuyorlar? Yani varlıkların bir amacı-hedefi yok mu? Yoksa yukarıda değindiğimiz gibi bir başka şık mı var?

İzmir 24.03.2019

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..