Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '11

 
Kategori
Bilim
 

Yaratılışa inanan bilim adamı

Yaratılışa inanan bilim adamı
 

Bir yazar yaratılışa inanan bilim adamı arıyor. Bundan amacı nedir acaba diye yazısını okudum. Özetle diyor ki: 

“Bize dinle bilimin bağdaşmayacağını öğrettiler. Halbuki dinle bilim bağdaşabilir.” 

Dinle bilimin bağdaşması diye bir şey söz konusu olamaz. Biri bilimdir, biri dogmadır. Dogma ne demektir? Bir şeyin doğruluğuna herhangi bir delil gerekmeden yürekten inanmaktır. Ama bilimde tekrar tekrar sorgulamak vardır. Denemek, formüle etmek, test etmek, araştırmak, geliştirmek vardır. Dogma ise sabittir. Değişmez. Ona inanmak için herhangi bir delil gerekmez. Sözün yanlışlığı kendi içinde yatıyor: ‘Yaratılışa inanan bilim adamı.’ Bir bilim adamı her insan gibi yaratılışa inanabilir. Bunda hiçbir sakınca yok. Ama bu bilim olmaz, kişinin kendi kanaatidir. Çünkü bir şeye sorgulamadan inanmak – bunun içine yaratılış da dahildir – bilimin yapacağı bir şey değildir. Böyle bir şeye insan delil aramaksızın sadece inanmak istediği için inanır. 

Bilm doğrulunu ispatlamak için delillere ihtiyaç duyar. Aynı zamanda bir şeyin yanlışlığı ispatlandığı zaman onu savunmaktan vazgeçer. Bunları inanan biri yapamaz. 

Gerçekte evrim teorisi yaratılışın karşıtı değildir. Bilimsel olarak bir temele dayanır. Araştırılır, doğruları, yanlışları ortaya çıkarılır. Bilimde yanlışlığı ispatlanan şeyler terk edilir. Bazı bilim adamları yine delillere dayanarak başka bir görüş ileri sürebilir ve bilim adamları arasında görüş ayrılığı olabilir. Ama bunu yaratılışçılar yapamaz. Şimdi yaratılışa delil arayarak kendilerini bilim alanına yerleştirmeye çalışan bir takım adamlar var. Yaratılışa delil aramak çiğliktir. Bunu yapanlar şu saçmalık içine düşerler: O delil, delil olmaktan çıkarsa inanmaktan da vaz mı geçeceksiniz? Ya da inancınız delil sayesinde mi güçlenecek? Delil olmazsa inancınız daha mı zayıf olacak? 

Bilimin kanıt arama ve sorgulama gereklerini yerine getirdiği için ve yaratılışa iananmak bunlardan hoşlanmadığı için yaratılış karşıtı durumuna gelmiştir. Yani evrim teorisini karşıt ve kötü ilan eden yaratılışçılardır. Darwin ‘Türlerin Kökeni’ adlı kitabında yaratılışçılığı sorgulamaz. Sadece canlılığın nasıl evrim geçirdiğini ve canlılar arasındaki bağları anlatır. İşlerine gelmediği için yaratılışçılar bunu bir türlü anlamazlar. 

Büyüden medet uman bilim adamları da olabilir. Ancak bu davranış büyünün bilimsel olduğunu göstermez. Olsa olsa bilim adamın bilm adamlığı sorgulanır. 

 
Toplam blog
: 125
: 6625
Kayıt tarihi
: 18.11.09
 
 

İstanbul 1980 doğumluyum. Yüksekokul mezunuyum. İstanbul'da oturuyorum. Dünya ve çevre hakkında düşü..