Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
İnançlar
 

Yaratılışın nasıl olduğunu bilim insanlarına da söyleyin de boşuna yorulmasınlar

Yaratılışın nasıl olduğunu bilim insanlarına da söyleyin de boşuna yorulmasınlar
 

14 milyar yıl önce atomdan daha küçük bir enerji oluşumunun büyük patlaması ile Einstein’ın bulduğu e = mc kare formülüne göre enerjinin maddeye dönüşerek evren meydana geldi.


Tarihte ve bugün birçoğu nobel ödüllü fizikçi, kozmolog ve astronom birçok soru yanında en önemli soru olan yaratılış ( büyük patlama ) ve ilk enerji nasıl ve neden oluştu ? sorusunun cevabını yıllardır pahalı yatırımlar, binlerce deney, gözlem, matematiksel ve teorik çalışmalar yaparak aramaktalar.  

Evrenin 14 milyar yıl önce atomdan daha küçük bir enerji oluşumunun büyük patlaması  ile Einstein’ın bulduğu e = mc kare formülüne uygun olarak enerjinin maddeye dönüşerek evreni meydana getirdiği ve o zamandan beri birçok cansız ve canlı cismin oluştuğu evrenin gittikçe hızlanarak genişlediği çoğu bilim insanının ortak görüşü. Ancak büyük patlama neden oldu ve büyük patlamaya konu olan ilk enerji nasıl oluştu ? sorusunun  cevabını bilim dünyası 20inci yüzyılın başından beri araştırmasına rağmen hala bulabilmiş değil. Albert Einstein hayatının son 15 yılında bu soruya ışık tutacak olan  “ Büyük Birleşim Teorisi” denen bugün ayrı olan 4 temel gücün ( kuvvetli nükleer güç, zayıf nükleer güç,  elektromanyetik güç, yer çekimi gücü) evrenin yaratılışı ( büyük patlama) esnasında tek bir süper güç olduğu hipotezinin ispatını aradı bulamadı.

O zamandan beri bir çok nobel ödüllü bilim adamı bu ve yaratılışla ilgili benzer soruların cevaplarını hala arıyorlar. Bunların arasında çok meşhur fizikçiler Steven Weinberg, Richard Feynman, Paul Davies, Brian Greene, Brian Cox kozmolog Stephen Hawking, astronom Carl Sagan ve birçoğu var. Yaratılışla ilgili bu ve benzer soruların cevabını bulmak için 29 Eylül 1954’te  kuruluşundan bugüne kadar 10 milyar Euro yatırım yapılan CERN’de (Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi ), 4 bin fizikçi Büyük Hadron Çarpıştırıcısında yıllardır binlerce deney yapıyor.  1960lı yıllarda ünlü Fizikçi Peter Higgs  maddeye kütlesini veren bir nükleer parçacık olduğunu ortaya attı.  CERN’deki bilim insanları  yıllarca yaptıkları binlerce proton çarpıştırma deneyinden sonra nihayet 14 Mart 2013’te  Higgs Bosonunu kesin olarak bulduklarını açıkladılar. Higgs Bosonunun maddeye kütlesini verdiği ve olmasaydı canlı cansız hiçbir varlığın oluşamayacağı söyleniyor.  Ancak evren, ilk enerji nasıl ve neden yaratıldı  ? sorusunun cevabını hala arıyorlar.  Dünya’nın bir çok yerinde CERN’dekine benzer Hadron Çarpıştırıcılarında da aynı çalışmalar yapılıyor. CERN’den sonra en büyüğü Amerika’da Chicago yakınlarındaki Fermilab.  

Bilim dünyası bu önemli  yaratılış ve ilk enerji nasıl ve neden oldu ? sorusunun cevabını büyük yatırım ve masraflarla ve matematiksel araştırmalarla yıllardır bulmaya çalışırken birileri kalkıyor ve cevabı şak diye veriyor. Kısacası yaratılışın ve ilk enerjinin  nasıl ve neden olduğunu söylüyor. Bunun için kitaplar yazıyor, belgesel DVD’ler yapıyor, seminerler düzenliyor. Onlar çoktan cevabı bulmuşlar bilim dünyasının haberi yok ! Tarihin en büyük bilim adamı, Özel ve Genel Relativite Kuramını bulan ve 15 yıl çalışıp yaratılış ve ilk enerji nasıl ve neden oldu ? sorusunun cevabını bulamayan Albert Einstein ve sonra gelen büyük nobel ödüllü birçok bilim insanının da arayıp hala bulamadığı, CERN dahil Dünyanın birçok yerinde milyarlarca dolarlık yatırımla yapılan parçacık ivmelendiricileri ve çarpıştırıcılarının hala cevabını bulamadığı, Hubble uzay teleskobu dahil NASA’nın uzaya gözlem yapmak için gönderdiği bir sürü insansız uzay aracının, yer yüzündeki birçok radyo teleskobun cevabını hala bulamadığı yaratılış ve ilk enerji nasıl ve neden oldu ? sorusunun cevabını bazı tarikatlar bildiklerini ve falan dinin falan kutsal kitabında da yazdığını iddia ediyorlar.

Hay Aksilik, madem cevabı biliyordunuz keşke söyleseydiniz de boşuna CERN kurulmasaydı, ve oraya 1954’teki kuruluşundan beri boşuna 10 milyar Euro yatırım yapılmasaydı orda 4 bin bilim insanı yıllarca boşuna binlerce deney yapmasalardı, Eistein dahil birçok ünlü bilim insanı Büyük Birleşim Teorisini bulmaya çalışmasalardı, büyük patlamanın nasıl ve neden olduğunu, ilk enerjinin nasıl oluştuğunu çözmeye çalışmasalardı. Nasıl olsa bazı tarikatlar ve dinlerin kutsal kitapları cevapları biliyorlar. NASA’ya cevabı söylesediniz de yıllardır milyonlarca  dolar harcayarak uzaya  bu sorunun cevabını bulmak için  birçok insansız gözlem aracı göndermeselerdi. Nobel Fizik ödüllü bu bilim insanlarına keşke söyleseydiniz de bu kadar yorulacaklarına açsalardı dinlerin kutsal kitaplarını cevapları ordan okusalardı ya da sizin tarikatlarınızın seminerlerine gelip, belgesellerinizi izleyip, kitaplarınızı okuyup sizin zaten bildiğiniz cevapları öğrenselerdi. Üstelik bu bilim insanları yaratılışın nasıl  ve neden olduğunu inceleyerek günah işliyorlar. Papa ünlü kozmolog Stephen Hawking’e ne demişti ? “ Evrenin yaratılıştan sonra nasıl geliştiğini inceleyebilirsiniz ama neden ve nasıl yaratıldığını incelemeniz günahtır, çünkü yaratılış Tanrı’nın işidir. Tanrı’nın yaptığı bir işi sorgulamak günahtır”.

Rasih Bensan 28 Mart 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..