Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '15

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Yardımlaşmanın Adı; Muazzez Demiryürek…

Yardımlaşmanın Adı; Muazzez Demiryürek…
 

18.09.2015     

İnsanı manevi olarak besleyen en önemli duygular; ilgi, sevgi, değer verilmek olsa gerek… Yaşanmışlıklar kalbimizde, bilinçaltımızda çok derin etkiler bırakır. Bu gün iyilik meleği ve Almanya’da Kleine Frau tarafından; boyu 1.50 fakat yaptığı işler 2. 80 denilen “DÜYADER Avrupa Koordinatörü” aynı zamanda Yaşlılar Kadın Kolları Başkanı Muazzez Demiryürek annemizin, 16. Tırını Kahramanmaraş’a getirmesinden dolayı kendisine Dünya Yaşlılık Derneği ve Dünya Markalar Derneği, ekip ve emeği geçenler adına, Başkent Vizyon huzurevinde kendisinin yapmış olduğu gönüllü çalışmalardan dolayı düzenlenen törenle plaketi taktim edildi.

Huzurevinde hazırlanan sımsıcak poğaçaları yerken, çaylarımızı huzurla yudumladık. Bir çok törene katılırsınız. Bazen göstermelik, günü kurtarma mesajlar ile bazen de soğuk bir atmosferde herkes birbirini görür ama farkında bile olmazlar. Çünkü çoğunlukla herkes kendi dünyasında yaşar. Karşımızdakinin hisleri, düşünceleri, beklentileri nedir diye sorduğumuzda aslında insancıl özelliklerimiz işte o zaman bir adım öne çıkar. Muazzez anneyi yakından tanımamız ekibimizi çok mutlu etti. Onun hiçbir çıkar gözetmeden bir yardım neferi olması taktire şayandır.  

İşte bu gün bambaşka bir enerji vardı ve biz bir arada olmamızın değerini yıllar sonra değil şu anda yaşadık. Birbirinden değerli konukların katılımı ve her birinin günün anlam ve önemine yönelik açıklamaları herkeste duygu dolu anlar yaşattı. Özellikle Başbakanlık Müşaviri Hamdi Şengel’in Muazzez Demiryürek’e T.C. Başbakanlık Rozetini sürpriz bir şekilde takmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında anlattığı bir anısında askerlerimizin kelimeyi şehadet getirerek nasıl gözlerini kırpmadan ölüme, vatanı, milleti için gittiklerini anlatırken gözlerimizden yaşlar akarken boğazımıza o derin acı düğümlendi.

Törene; Başkent Vizyon Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Süleyman Bulut,  Müdiresi Yeter Çavşat’ın misafirperverliği ve güleryüzlü ekibi, DÜYADER Onursal Başkanı Abdullah Satoğlu’nun duygu yüklü şiirleri, Dünya Çocuk ve Gençlik Başkanı Ercan Akpınar’ın, Gençlere yönelik yapmış oldukları değerli çalışmaları anlatması ve bizzat Kahramanmaraş’ta yardım tırını karşılayan ekip içerisinde yer alması, Kazakistan Heyeti; Türk Halkları Medeniyeti Vakfı Genel Başkanı Dr. Ahmet Dağdeviren, Karasu Belediye Başkanı Ashad Utepov’un bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek bizler ancak güçlü olursak ve birliktelik ruhunu devam edersek Türki Cumhuriyetleri ile beraber çok daha güzel çalışmalara imza atacaklarını belirtmeleri, Avukat ve aynı zamanda Yeni Dünya Vakfı Ankara Şube Genel Sekreteri Trafik ve İş Kazaları Dernek Başkanı, her türlü yardıma açık olduklarını ifade eden konuşmaları, DÜYADER ve DÜMADER Başkanı Umut Çınar’ın; bir deniz yıldızını kurtardıysak bile bu bizim için anlamlıdır sözleri, Dernek gönüllüleri, Huzurevi personel ve sakinleri ile birlikte bir arada olmanın mutluluğunu ve yardımlaşmanın, paylaşımın onurunu hep birlikte yaşadık.

Muazzez anne, tam bir Atatürkçü kadın, ilkeleri, duruşu ile örnek bir insan. Böyle bir insanı Anıtkabir’e götürmeden olur mu? Kendisi ile birlikte ekip olarak Anıtkabir’e gittiğimizde askerlere verdiği selamlar, söyleşiler, Atatürk’ün huzurundaki hayranlığı ve saygısı ve ”İyi ki bir Türk Kadınıyım. Din, dil, ırk gözetmeksizin kendimi insanlığa adadım. Bir daha dünyaya gelsem, yine aynı şeyleri yapardım. Allah kısmet ederse yardım tırları Ankara’ya, Anamur’a,  Kazakistan’a da nasip eder.” Demesi ve gözlerinin ışıl ışıl parlayıp nemlenmesi, tren garında nostaljik sahnelerle ona el sallayışımız… Muazzez anne, sen bir çınarsın, sen yardımın, sevginin timsalisin…

e-mail:belginturan

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..