Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '10

 
Kategori
Güncel
 

Yargı reformu üzerine

Yargı reformu üzerine
 

Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru ve Tokat Baro Başkanı Av. Faruk Bostancı biraraya geldi.


Baro Başkanı Bostancı: “Sayın Bakanımın ifade ettiği gibi yargı reformunun artık mutlaka olması gerektiğini, hatta geciktiği kanaatindeyiz. Hukukçular olarak hemfikiriz.”

Tokat Milletvekili Dr. Reşat Doğru’nun Tokat Barosu’nu ziyaretinde gazeteci Fatih Kılıç, hazır siyasetçi ve hukuk adamını bir arada bulmuşken Türkiye gündemindeki yargı reformu konusunda düşüncelerini almak istedi. Milletvekili Doğru ile Baro Başkanı Av. Bostancı’nın yargı reformu üzerine görüşleri şu şekilde oldu:

MİLLETVEKİLİ DOĞRU: “BU PARLAMENTO İŞLEVİNİ TAMAMLAMIŞTIR”

“Türkiye’de bir yargı reformuna ihtiyaç var. Bunu herkes aynı şekilde söylüyor. Ancak bizim MHP olarak düşüncemiz şudur. Artık 23. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Parlamentosu işlevini tamamlamıştır. Erken seçim olmasını arzu ediyoruz ve yeni gelecek parlamentonun da bunlar dahil bütün reformları çıkartmasını istiyoruz. Onun için bizce erken seçim süreci başlamıştır. Genel Başkanımız ve bütün sözcülerimiz bunu söylüyorlar. Erken seçimin olduğu, tıkanmanın olduğu bir süreçte bu tür kanunların yeni seçilecek parlamentoya bırakılması kanaatindeyiz. Ama şunu söylemek istiyorum ki Türkiye Yargı Reformunu mutlaka yapmalı. Türk Ticaret Kanunu’nu mutlaka çıkartmalı. Önümüzdeki engellerin tek tek kaldırılması gerekir diye düşünüyorum. Tabi 2 dönemden beri tek başına iktidar var. Bu tek başına iktidarın bu zamana kadar bu reformları yapması gerekirdi, diye ifade etmek istiyorum.”

BARO BAŞKANI BOSTANCI: “MODERN VE SİVİL ANAYASA…”

“Ben, sayın Bakanımın ifade ettiği gibi yargı reformunun artık mutlaka olması gerektiğini, hatta geciktiği kanaatindeyiz. Hukukçular olarak hemfikiriz. Günümüz koşullarında daha modern, sivil bir anayasaya ihtiyacımız var. Anayasa başta olmak üzere diğer kanunlarımızda değişiklik olması bizim en büyük arzumuz. Tabi bu olurken de toplumun bütün kesimlerinde uzlaşma ve ortak platformda olmasını temenni ediyoruz. Tabi siyasi boyutuna burada girmek istemiyorum, bu meclis sonraki meclis… ama bence bütün hukukçuların da ortak fikri, bu reformun geciktiğidir.”

 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..