Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Yargı yarılıyor mu?....

Yargı yarılıyor mu?....
 

Bu gün uzun uzun YARSAV başkanı Ö.Faruk Eminağaoğlu’nun ve Yüksek hakim Osman Kaçmaz ile ilgili konuşmaları dinledim, yazılanları okudum. Gerçi konuşan hukukçuların tamamı, yazarlardan büyük bir bölümü verilen kararın “bağımsız” adalet sistemini ortadan kaldırma adımı olarak görüyorlar ama boşverin siz onların dediklerini. Aslında Adalet bakanlığı az bile istemiş.

Osman Kaçmaz için çıkan “Meslekten ihraç edilsin. 2 kez görev yeri değiştirilsin. 4 ayrı kovuşturma açılsın” raporu şok etkisi yaratırken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Bundan sonra süreç bağımsız yargıda işleyecek” açıklaması yapmış. Gerçi bizim bildiğimiz ceza istemi mahkeme savcısına aittir ama siz onu da boşverin. Osman Kaçmaz bu cezalardan çok daha fazlasını bile haketti. Ne mi yaptı?

1) Kayıp trilyon davasında ‘Gül yargılansın’ dedi

Başkanlığını Osman Kaçmaz’ın yaptığı Sincan Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘Kayıp trilyon’ davasıyla ilgili olarak evrakta sahtecilik suçundan yargılanması gerektiğine karar vermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Cumhurbaşkanı hakkında verdiği takipsizlik kararını kaldıran mahkeme kararında, Abdullah Gül’den ‘şüpheli’ olarak bahsedilmişti. Kararda, “Dokunulmazlığının yasa koyucunun Cumhurbaşkanını da kapsadığı yönünde görüşleri hukuktan yoksun, kanunlara aykırı olduğu açıktır” denilmişti. Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yargılanması yönünde karar vermesinin ardından Kaçmaz hakkında soruşturma başlatmıştı.

2) Erdoğan’ın takipsizlik kararını kaldırmıştı

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, 13 Temmuz 2007’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘Sayın Öcalan’ sözünü kullandığı gerekçesiyle Ankara Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararını kaldırmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, Erdoğan ile ilgili fezleke hazırlayıp dokunulmazlık nedeniyle dosyayı TBMM’ye gönderme kararı almıştı. Erdoğan’ın, Avrupa’da bir radyoda 2000 yılında yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan’dan iki kez ‘Sayın’ ve şehitlerden de ‘Kelle’ diye söz ettiği ileri sürülmüştü. Erdoğan, şehit ailelerinin açtığı davada 3 kuruş tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Erdoğan parayı ödemeyince şehit aileleri alacaklarını icra yoluyla tahsil etmişti.

3) Dinlemenin merkezini kontrol ettirmişti

Osman Kaçmaz, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun telefonlarının dinlenip dinlenmediği konusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) tüm dinleme kayıtlarının kontrol edilmesini istemişti. Mahkemenin kararı doğrultusunda TiB’de Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin ve beraberindeki 3 bilirkişi inceleme başlatmıştı. Uzmanlar, usulsüz dinleme iddialarını araştırmıştı. Adalet Bakanlığı ise, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndaki tespit sırasında “yasa ihlali” yapıldığı ve “mahkeme kararını aşacak yorumla inceleme yapıldığı” gerekçesiyle olayı incelemeye almıştı.

Suçunun ne kadar büyük olduğu ortada. Böyle bir hakim olabilirmi? Az bile ceza istemişler.

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu için istenen meslekten ihraç cezası istemi ise tamamen şekilsel. Aslında bu kişi en büyük suçu işlemiş. Müebbet verip imralıya yollamalı. Cumhuriyet mitinglerine katılmış. Olacak işmi bu. Kendisi bu konuda, "Cumhuriyet Savcısını, Cumhuriyet mitinglerine katılmakla suçluyorlar! Cumhuriyet Savcısı olarak cemaat toplantılarına mı katılsaydım?" Demiş. Görüyormusunuz hala anlamamış. Cemaat toplantılarına katılan hakkında soruşturma açıldığı nerde görülmüş. Birde üstelik “Hakkındaki soruşturmanın sonuçlandırılmasının zamanlama açısından son derece ilginç olduğunu ifade eden Eminağaoğlu, 15 Kasım 2009 tarihinde YARSAV’ın ikinci seçimli genel kurulu olduğunu ve genel kurul öncesinde YARSAV aleyhine gündem oluşturulmak için soruşturmanın sonuçlandırıldığını savunmuş. Eminağaoğlu, 70 milyon insanın telefonlarının dinlenmesine izin vermesine” sessiz kalamadığını ve konuya ilişkin yapılan işlemler nedeniyle YARSAV hakkında soruşturma açıldığını belirterek, Adalet Bakanlığının söz konusu işlemine ilişkin tek suç duyurusunda bulunan örgütün YARSAV olduğunu” söylemiş. Siz ona bakmayın. Suç üstüne suç işliyor haberi yok.

Cumhuriyet mitinglerine katılanların içinde yüzbinlerce kamu görevlisi vardı. Acaba hepsi hakkında soruşturma açıldı mı? Elinde Türk bayrağı ile “ne şeriat ne darbe” sloganı hangi ceza kanunun hangi maddesine uyuyor merak ediyorum. Neyse siz bana da boş verin. Bütün gün insan bu haberleri dinleyip okuyunca bazen saçmalıyabiliyor.

2009-11-12

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..