Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Yargının 'gereken' kararı vermesi.

Yargının 'gereken' kararı vermesi.
 

Başbakan bir görüşme öncesi basına poz verirken


İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça olmak üzere tabi bir de Türkçe, beş dilde birden Google'a ''Televizyon dizisini mahkemeye veren devlet adamı'' yazdığım zaman konu ile alakasız şeyler çıktığına göre demek ki Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, yine bir ilke imza atacak demektir.

Kendileri, bir açılışta yaptığı konuşmada 'Muhteşem Yüzyıl' dizisi ile ilgili hoşnutsuzluğunu bildiren cümleler kurarak halka seslendikten sonra,

''Ben o dizilerin yönetmenlerini de, o televizyonun sahiplerini de milletimin huzurunda kınıyorum. Bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyoruz'' demişlerdir.

Her birey ki doğal olarak buna başbakan da dahildir, yasal haklarını kullanabilir. Bunca işinin arasında her hafta oturup da televizyonda en az bir dizi izleyebiliyorsa, bence bu sanat camiası adına sevinçle karşılanabilecek bir şeydir. O yüzden dizinin yapımcıları da, kanalın sahipleri de üzülmek yerine bu durumu mutlulukla karşılamalıdırlar.

Asıl değinmek istediğim, bir haksız rekabet yapıyormuş görüntüsü vermesinin pek hoş olmadığını Sayın Başbakan'a anımsatmaktır. 

Kendilerinin memlekette 'ileri demokrasi' olduğu sözü üzerine, yarın dizinin yapımcıları da cevap haklarını kullanarak, gönüllü kalabalıklara(!) sesleniyormuş imajı vermek için, uzak diyarlardan otobüslerle vatandaşları getirip bir meydana doldurup, sonra da rica(!) ile bir çok kanalda canlı yayınlanacak bir mitingde kalkıp da,

''Oooo Osmanlı'da aslında daha ne numaralar olmuş, kardeşlerini zindanlara atanlar, evlatlarını kesenler, rüşvetçi paşalar...

''Ama biz ayıp olmasın diye 'magazin programı tadında harem geyikleri' ile zaman öldürüyoruz, siz yine yatın kalkın dua edin'' deseler?

Bir de yargının ' gerekli ' kararı deyip, sanki yargı istemeye istemeye yani mecburen hep Sayın Başbakan'ın istediği kararları alıyormuş havası doğması yerine, yargının 'adil' ya da 'doğru' kararları almasını bekliyoruz deseydiler, sanki daha mı iyi olurdu?

Son olarak da belki şunu söylemek uygun düşebilir ;

Sayın Başbakan,

''Biz elbette Gazi Mustafa Kemal gibi , Yurtta sulh cihanda sulh diyoruz ve bunun gereğini yapıyoruz.'' buyurmuşlar.

Gazi Mustafa Kemal bu cümleyi, 20 Nisan 1931'de bir seçim dolayısıyla ve Cumhuriyet Halk Fırkası Genel Başkanı olarak seçim bildirgesinde dile getirmiştir.

Hani şimdi birisi de çıkar da, ''Hem CHP'ye o kadar laf söylüyorsunuz hem de adamların partisinin seçim bildirgesini ağzınızdan eksik etmiyorsunuz'' derse, pek kolay bir yanıt bulunamayabilinir. O yüzden de tedbiri baştan alıp, ağzımızdan çıkacak sözlere hani biraz daha mı dikkat etsek acaba diyorum...

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..