Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

Yargıtay daveti ve düşünceler...

Yargıtay daveti ve düşünceler...
 

Manşeti Milliyet internette görünce biraz irdelemek gereğini duydum.

Cumhurbaşkanı Yargıtay’ın davetine katılmadı.Sıradan bir insanın davete icabet etmemesi o kadar önemli olmayabilir. Ama söz konusu davet cumhurbaşkanına yapılmışsa üzerinde durmakta, düşünmekte yarar var.

Davet eşli olarak bizzat başkan tarafından yapıldı.

Cumhurbaşkanı yalnız katılsa davet eşli yapıldığı için bir sürü tartışma açılacaktı.

Eşli katılsa türbanlı bir eş görüntüsü yine tartışma yaratacaktı. Hiç katılmadı yine tartışmalar uzayıp gidecek. Hani neresinden tutsanız elinizde kalan bir durum söz konusu.

Cumhurbaşkanlığı makamı ülkenin tamamını temsil eden bir makam olduğuna göre bu davete gerekli icabeti gösteremeyen sayın Gül sadece kendini o makama getiren ideolojinin cumhurbaşkanı olmaya devam edeceğini gösterdi. Görünen o ki Türkiye’yi daha çetrefil siyasi sorunlar bekliyor.

Bir taraftan da AKP’nin yeni anayasa çalışmaları ile birlikte değerlendirdiğimizde, üstelik cumhurbaşkanına dokunulmazlık zırhı getireceği belli olduğuna göre sorunlar daha da büyüyecek.


*Fotoğraf Milliyetten

Görünen o ki siyaset bir yerlerde AkP’ye uzlaşmadan kaçınmasının faturasını bir şekilde ağırlaştıracak. Cumhurbaşkanının “Sözde değil özde bağlılığı” işlerlik kazanmadığına göre ülkeyi kar topundan çığ’a dönüşen sorunlar bekliyor.

Ve gelinen süreçte belki de Baykal’ın ince politikaları pay sahibi.Oluşan tabloda Tayyip’in elindeki fırçayı bir yerlerinden tuttuğu belirginleşiyor.

Türk siyaseti ortaya koyduğu tablo ile kaygıları, endişeleri büyütmeye devam ediyor.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..