Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Yarım Asırlık Birlikteliği Bir Sergi ile Taçlandırdılar

Yarım Asırlık Birlikteliği Bir Sergi ile Taçlandırdılar
 

Sanatçılar Yusuf Demirtaş, Mehmet Kapçak, Muhteber Demirtaş, Mehmet Erbil


 
            Yarım asır önce 1967 yılında İstanbul Öğretmen Okulu'nun bir sonbaharında başladı Yusuf Demirtaş ile Mehmet Kapçak'ın birliktelikleri. Bir yil sonra Muhteber Demirtaş da dahil oldu bu birlikteliğe. Yıllar sonra Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nde Mehmet Erbil ve İhsan Çakıcı da birliktelikte yerlerini aldılar. Her yıl BRHD'nin büyük sergisinde devam etti birliktelikleri. Üçü okuldaş olmak üzere beş arkadaş bu yarım asırlık birlikteliği pekiştirici ve taclandırıcı bir "Karma Sergi" kararı alınca; yer olarak Muğla Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nün Sergi Salonu seçildi.
          Bölümün secici kuruluna başvuruldu. Sergi, Sanat Komisyonu'unca uygun görüldü.
          Bölümün sergi takvimine göre uygun görülen tarih olan 20 Kasım Pazartesi saat: 13 30. 30'da açılışı yapılan sergide başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Volkan Çoşkun olmak üzere Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lale Altınkurt, Ana Bilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Cem Ozal, bölümün üğretim elemanları ile çok sayıda sanatsever ve öğrenciler hazr bulundu.
       
Ana Sanat Dalı Başkanı Yrd. Doç Cem Ozal:
        Güzel çalışma ve değerli eserleriyle bizleri onurlandıran hocalarımıza öncelikle teşekkür ediyoruz. Sıkılmayıp Ankara'dan buraya kadar gelerek eserlerini bizimle paylaştılar.
         Her sergi, sanat etkinliği ve aktivite bizim için önem arz eder. Özellikle de plastik sanatlar konusunda kısır olan Muğla gibi bir yerde her türlü aktiviteden biz ve öğrencilerimizin öğreneceği çok şey vardır
Beş üstad ile bu sergiyi oluşturduk. Mehmet Elbir, Muhteber Demirtaş, Yusuf Demirtaş ve Mehmet Kapçak buradalar. Ancak işleri nedeniyle gelemeyen İhsan Çakıcı eserlerini beğenimize sunarak selam ve sevgilerini yolluyor diyerek  sözü sanatçılarımızdan Mehmet Erbil'e bıraktı.
 
Mehmet Erbil: Bu serginin amacı eğitim ağırlıklı. Öğrencilerimiz farklı kişilikler görsün, onlarla konuşsun, onlara sorular sorsun. Farklı bölgelerden etkilenen sanatçılar sanatta kişilik vurgusu yaparak eserlerini oluşturmuşlar.
Mehmet Erbil ve Yusuf Demirtaş özgün baskı dalında çinko gravürleri ile farklı bakış açısı getiriyorlar. Yusuf Demirtaş eserlerinde doğa biçimlerini soyut yaklaşımlarla ilginç renk düzenlemeleri içinde veriyor. Mehmet Erbil ise Ürgüp ve çevresi doğa yapısından yola çıkarak farklı bir düzenleme ile renk anlayışı içinde kaldığı görülüyor.
 
Çalışmalara izleyicilerin odaklandığı ; sanatçıların, öğrenci ve sanatseverlerin meraklı sorularını yanısız bırakmadığı sergide yer alan 52 resim ve gravür beklenmedik bir ilgi ile izlendi.
 
Muhteber Demirtaş'ın anadolu kadınının tarihten gelen yaşam tarzını bir süzgeçten geçiren kadın figürlü eserleri sergiye katılan öğrencilerin büyük beğenisini kazanırken; Mehmet Kapçak'ın akrilik boya ve su bazlı marker kalemle yapılan eserleri de dikkat çekiciydi. Anadolu kültürünü sanatsal yapıtlarıyla eserlerine sığdıran  İhsan Çakıcı kayalardaki kabartmalardan yola çıkarak kendine özgü düzenlemeleriyle hem resim hem de tarih dersi veriyor
 
Bölümün her etkinliğinde gördüğümüzden mutluluk duyduğumuz Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun'a, bölüm başkanı Prof. Dr. Lâle Altınkurt'a ve ana bilimdalı başkanı Yrd. Doç. Cem Ozal'a ile bölümün öğretim elemanlarına gösterdikleri içten ve yakın ilgilerinden ötürü çok teşekkür ediyor, bu tür sanat etkinliklerinin devamını diliyorum
 
Sergi 01 Aralık 2017 Cuma gününe kadar gezilebilir.
 
 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..