- Kategori
- Yöresel Yemekler
Yarım kuzu
YARIM KUZU
Elazığ yöresinde Yarım Kuzu olarak adlandırılsa da, yurt genelinde Yumurta Salatası olarak anılan bir salatadır. Yapılışı her eve, her yöreye göre ufak tefek farklılıklar gösterir. Benim de ara sıra ufak değişiklikleri denediğim bu tarif, öğün kurtarıcı olarak mükemmeldir.
MALZEMELER:
4-5 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1/2 demet yeşil soğan
1/2 demet dereotu (isteğe bağlı)
tuz, kırmızı toz biber
birkaç tane zeytin (arzuya göre)
YAPILIŞI:
Yumurtalar haşlanıp soyulur. Her biri dörde bölünür. Doğranmış yeşillikler, tuz ve kırmızı toz biber de eklenerek hafifçe harmanlanır. Servis tabağına alınır. Zeytin taneleri ile süslenerek servis edilir.