Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Yarın başkanlık sistemine geçiyoruz, hayırlı olsun

Yarın başkanlık sistemine geçiyoruz, hayırlı olsun
 

Google`dan aldim.


Başbakan Erdoğan Amerika`daki başkanlık sistemini faydalı gördüğünü, bu sistemi Türkiye`de uygulamak istediğini kendisi ile röportaj yapan gazeteciye ifade ediyor. Bu başkanlık sitemine değinmeden önce hatırlatmam gereken birkaç husus var. 

Amerika`da seçimden önce başkanlığa yakın olan iki aday televizyon ekranında halkın karşısına geçip her konuyu tartışarak, hem bilgi birikimleri konusunda halkı rahatlatıyorlar, hem de geçmişleri ile ilgili yasal olmayan hiçbir konuya muhatap olmadıklarını halka ispat ediyorlar. 

Amerika`da hiçbir başkanın çocuğunun gemicik alma gibi şansı bulunmuyor. 

Amerika`da başkanlar vatandaşı bizden olanlar, bizden olmayanlar diye ayırım yapmıyor. 

Amerika`da başkanlar vatandaşa hitap ederken nezaketi elden bırakmıyorlar. 

Amerika`da valiler kömür kamyonlarının önünde muavinlik yaparak ev ev kömür dağıtamıyor. 

Amerika`da valiler seçimlerden önce mobilya, elektiriği olmayan eve beyaz eşya hediye edemiyor. 

Amerika`da borcu nedeniyle medyaya el konulup, başkanın aracılığı ile temin edilen kredinin sayesinde satın alınan söz konusu medyanın tepesine başkanın damadı oturtulamıyor. 

Amerika`da başkanların halka şu gazeteyi okumayın diye telkinde bulunması söz konusu bile değil. 

Amerika`da deniz feneri yolsuzluğunu haber yaptığı için haberi yapan medya kuruluşuna dünyada eşine rastlanmayan maddi ceza yazması söz konusu bile değil. 

Amerika`da başkanlar aldıkları hediyelerin tutanağını tutturup görev süreleri bittikten sonra onlari ilgili yere bırakmak zorundalar. 

Amerika`da başkanlar genel kurmay başkanı ile görüştükten sonra ne konuştuklarını halktan gizleyemiyorlar. 

Amerika`da başkanlar kırmızı bültenle aranan teroöriste kefil olamıyorlar. 

Amerika`da hiçbir bakan ya da vali başkanın valisi ya da bakanı olamıyor çünkü seçimle gelen her makam sahibi vatandaşın çıkarlarını korumak için o makamı işgal ettiğini biliyor. 

Amerika`da başkanlar vatandaşa konuları saptırarak anlatamıyorlar. Çünkü Amerika`da oyunu nohut, bulgur pirince satacak vatandaş bulunmuyor. 

Amerika`da vatandaş duygu sömürüsünü yemiyor. 

Amerika`da elde ettiğin servetinin kaynağını göstermek zorundasın, eğer ispat edemezsen seni nelerin beklediğini hayal bile etmek istemiyorum. 

Bu maddeleri uzatmak mümkün ama okuyanı daha fazla yormamak için burada nokta koyarak Başbakana tavsiyede bulunmak istiyorum. Yol yakınken gel bu sevdadan vazgeç. Başkanlık sistemi uzaktan kulağa hoş geliyor ama bu sistem sana göre değil, inanamazsan Virginia`da oturan çocuklarına sor. 

Başkanlık sistemi başkandan ibaret olan bir sistem degil, her eyaletin kendi yasaları var. Birde federal olarak uyulması gereken yasalar var. Daha adalet komisyonunu bile toplayamayan, üyelerinin birbirlerine küfür ettiği, hakaret ettigi, üyelerinin üçte ikisinin haklarında suç dosyaları bulunan bir meclis gurubu, meclis iç tüzügünü çalıştıramayan, verilen soru ve yazılı soru önergelerine cevap veremeyen iktidar için, hiçbir yaptırımda bulunumayan bir meclis başkanlığı ve başkanlık sistemi ne kadar gerçekçi değil mi? 

Yüksek yargı organları olan, anayasa mahkemesi, sayıştay, danıştay ve yargıtaydaki dönen dolapları, genel kurullların karar alamamasi için adalet bakanı ve müsteşarın aylarca kurullara katılmayarak genel kurulda karar alınmasını engellediğini. Yapılacak atamaları engellemek için ellerinden geleni arkalarına koymadıklarını, referandum denen ucube yöntem ile yargıyı siyasetin himayesine sokarak Türkiye`yi hukuk devleti olmaktan çıkartıp, demokrasiyi rafa kaldırarak, muhalif olan herkesi çesitli bahanelerle tutuklatıp, halka gözdağı vererek, biat kültürü ile ülkeyi yönetmeye kalktıktan sonra Başkanlık sistemine söylenecek tek söz var. 

Hadi canım sende. 

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...