Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '07

 
Kategori
Haber
 

Yarın bayram...

Haftalar öncesinden planlar kurduğumuz, hazırlık yaptığımız Kurban Bayramı sonunda geldi. Yarın hep birlikte tüm İslam Alemi gibi biz de bu önemli bayramı kutlayacağız. Kurban kesecek olanlar, yarın kurban kesme telaşı içerisinde olacaklar. Kurban kesmeyecekler ise; bu telaşı yaşamayacaklar. Bayramlıklar giyilecek, eş dost aranacak, hastalar ve yaşlılar ziyaret edilecek, mezarlıklarda dualar okunacak, gülünecek, eğlenilecek, bayramın gerekleri bir şekilde yerine getirilecek. Kısaca sevinçlerle hüzünler bir arada yaşanacak.

Bir tarafı eksik olanlar -ki hepimizin bir tarafı mutlaka eksiktir- , yani annesini, babasını, kardeşini, ninesini, dedesini veya herhangi bir yakınını kaybetmiş olanlar veya bu kişilerden ayrı olanlar, güne biraz hüzünlü başlayacaklar. Eski bayramlar gözlerinin önünden bir film şeridi gibi geçecek ve ardından tebessüm ederek, gözleri dolarak üzüntülerini yaşayacaklar. Sonra "Ölüm Allah'ın emri." deyip, mecburen güne yeniden adapte olacaklar.

Bazı dostlar, çocukluk yıllarında ki bayramları hatırlayacak ve "Nerede o eski bayramlar!" diyecekler.

Akrabalar ziyaret edilecek. Yıllardır süren küskünlükler sona erecek.

Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpülecek.

Bir şekilde bayramın gerekleri yerine getirilecek.

Eşi, dostu, akrabası uzakta olanlar veya bunların hiç birine sahip olmayanlar ne yapacaklar? Tabii ki bayramı yalnız yaşayacaklar. Belki hiç tanımadıkları insanlar arasında, içleri buruk bir şekilde tek başlarına yürüyecekler. Belki tanımadıkları insanlar arasından selam alacaklar, onlara selam verecekler. Belki de bir ses duyacaklar kalabalığın arasından. Bir bayram çocuğu üç kelimeyle bu yalnız insanların içlerini ısıtacak. "Bayramınız kutlu olsun." diyerek bu insanların hüzünlerine son verecek. O bayram çocuğuna ne mutlu...

Kurbanı olanlar, bayramın birinci günü kurban kesecek olanlar, büyük ihtimalle kurban kesmekten başka hiç bir iş yapamayacak. Bu dini vecibeyi yerine getirmiş olmanın mutluluğuyla, günü tatlı bir yorgunlukla sonlandıracaklar.

Ne şekilde olursa olsun, güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum. Başta sınırda bizim için savaşan askerlerimiz olmak üzere tüm askerlerimizin, tüm Türk Halkı'nın ve İslam Alemi'nin bayramı kutlu olsun. Saygılarımla.

Not: (Kurban derilerinizi lütfen THK'na bağışlayınız.)

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..