Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '07

 
Kategori
Dostluk
 

Yarın Maalesef Okul Yok

Yarın Maalesef Okul Yok
 

Cumartesi günleri genelde güzel olur. Pazar günü iş olmaması yatakta geçirilecek zamanın keyfe göre ayarlanabileceği, istenildiği ölçüde alkol alınabilecek, istenildiği saatte gezilecek-tozulacak süper bir gündür.

Bu cumartesiyi liseden arkadaşlarla geçirmeye karar verdik. Lise biteli tamı tamına 13 yıl olmuş. Ortak bir yerde buluştuk ve doğruca eski günler konuşup eğlenmek için bir restaurant’a gittik. Herkesin bir lakabı vardı eskilerden kalma kimse birbirine isimleriyle hitap etmiyordu. Kelle, Kaşık, Kedi, Sürü, Keleş, Sarıgöz vs. vs. Rakılar açıldı ve şişenin içinden eski günler damla damla dökülmeye başladı. Masada acayip bir durum vardı. Sıra arkadaşlarımdan biri evli ve bir çocuk sahibiydi. Diğeri nişanlı. Masadaki diğerlerinin ise ya çocukları vardı ya da en az dört yıllık evlilerdi. Tek bekar kalan ben olmuşum. Bu kadar büyüdük mü biz dedik kendi kendimize. Dün zilin çalmasını beklerken, bu kez cep telefonlarından çocuklarının resimlerini gösteriyorlardı birbirlerine.

Saatin nasıl geçtiğini anlayamıyorduk muhabbetle dökülen şişeden rakıyla. Konuştukça sıralara döndük. Fakat bu sefer zilin çalmasını hiç kimse istemiyordu. Üst üste blok olsun dersler o masadan yine formalarımızla kalkalım istedik. Herkesin gözlerinde bir sevinç dudaklarında bir tebessüm vardı.

Kadehler özel okullar için, hocalar için kalkıp duruyordu. Özel okullar da durum ise çok farklıydı.

Herkes gibi bende çok içtim. Hatta çağırılmadığım bir düğüne gidemeyecek kadar çok.

Gece kahvelerle son buldu. Sarılıp öpüşüldü ve ayrıldık. Herkes eve gidince bir birini aradı ulaştı mı diye sağ salim. Bir ben ulaşmadım ayrılır ayrılmaz yanlarından eve. Çünkü dedim ya Cumartesi diye. Evli evine, bekarlar gezmeye.

On üç yıl çok şeyi değiştirmiş yüzlerde, bedenlerde ama hepimizin içi hala on üç yıl önceki gibi çocuk, on üç yıl önceki gibi coşkuluydu.

Bu gün Pazar eminim hepsi dün gecenin büyüsüyle yataktan kalkınca yarın özel okul var mıydı diye düşüneceklerdir. Ama yok çocuklar maalesef yok.

Bir laf vardır en iyi tatil okumaktır diye. Sanırım bizim tatilimiz bitti.

 

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..