Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '09

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Yarın Ne Olacak (Tıp mı farmakoloji mi?)

Yarın Ne Olacak (Tıp mı farmakoloji mi?)
 

TIP mı üstün FARMAKOLOJİ mi¿


(Eski Yunancada: farmakon =ilaç; logos=bilim demektir) günümüzdeki anlamıyla canlı organizmadaki (deney hayvanı ve insan) ilaç etkilerini ve canlı organizmaya alınan ilaçların yapısını inceleyen bir bilim dalıdır. Yeni sentezlenmiş veya bitkilerden ayrıştırılmış maddelerin etkilerini biyolojik yapısını laboratuvar çalışmaları ile deney hayvanlarında, klinik araştırmalar ile insanlarda inceleyerek ilaç geliştirme çalışmalarına katkı veren bir tıp ve eczacılık bilimidir. Diğer bir deyişle, ilaçların yapımından, kullanıma sunulmasına, ilaçlar ile biyolojik dizgeler arasındaki etkileşimleri inceleyen bilim dalıdır. Farmakoloji, deneyleri ve canlılar üzerindeki araştırmalardan klinik uygulamaya değin uzanan bu karmaşık ve yoğun süreci birçok alt dalı ve yardımcı bilim dalları ile yakından bağlantılı yürütür. (Ülkemizde Otçu, Aktar diye de yanlış bir anlaşılması vardır)

Ms rahatsızlığım yüzünden yarın hastaneye gideceğim. Bakalım daha önceki gibi doktorlar beni dinlememek içi bir bahane bulacaklarımı. Ya da beni dinleyip sorunuma derman olacaklardı. Daha önce http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=163269 yazdığım yazıda olduğu gibi mi olacak. Umarım bu sefer dinlerler umuduyla hastaneye gidelim.

Artık TIP dan ümidimi kestiğim için bitkisel tedavi yolları buluyorum kendime. İnternette yer alan bazı sitelerde ÇUHA çiçeği yağından bahsediliyor. Bakalım TIP mı Üstün FARMAKOLOJİ mi üstün bunu yağrın anlamış olacağım. Tıbbın üstün olduğunu lakin doktorlarımızın farmakologlarımız kadar işlerini severek yapmadıklarının farkındayım.

Farmakolog olan bir tanıdığım önerdiğinde Çuha çiçeği yağını hemen aldım. İnternetten araştırdığımda da gerçekten çok yaralı olduğunu gördüm. Bakalım 3. günümdeyim ve baya bir gelişme var. Tıp ne yapacak sizce TIP mı üstün FARMAKOLOJİMİ üstün.

 
Toplam blog
: 7
: 477
Kayıt tarihi
: 29.09.08
 
 

1979' da ailemin devlet memuriyeti sebebi ile Kilis' te dünyaya gelmişim. Aslen Akşehir'liyim. Ço..