Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '18

 
Kategori
Deneme
 

Yarını Düşünmek

Yarını Düşünmek
 

Yarın batan bir güneşin ardından geçen uzun geceden sonra doğan gündür. Yarın gece ile gündüzün artarda dizildiği zaman dilimleridir. Yaşam ile başlayan ve sona eren,  ümit ve ümitsizliklerle dolu yol hikayesinin parçasıdır. Yarın kimimiz için bir başlangıç kimimiz için bir bitiştir. Bazen yarın yaşam yolculuğumuzda bir çıkış ya da iniştir.

Hepimizde bir yarın düşüncesi vardır. Yarın ne olacak? Neler ile karşılaşacağız? Güzel günler gelecek mi? Kara talihimizi yenecek miyiz? Şans bize gülecek mi? Dileklerimiz gerçekleşecek mi? gibi birçok soruyu kendimize sorarız. Yarının beklentilerimize göre şekillenmesini isteriz. Her batan güneşin ardından doğacak güneşin neler getireceğini merak ederiz. Zor günler yaşıyorsak iyi günleri hayal ederiz.

Yarınların istediğimiz gibi olmasını belirleyen gerçekte yaptıklarımızdır. Yarını düşünerek attığımız adımlardır. Geçen zamanımızı boşa harcamadan geleceğe yönelik birikimlerimizdir. Zor günlere hazırlıklı olarak yaşamın her anında izlediğimiz politikalarımızdır. Edindiğimiz deneyimler çerçevesinde herşeye hazırlıklı bir duruşa sahip olmaktır.

Yarını düşünmek yaşam merdivenlerini adım adım çıkarken, bir sonraki basamağı iyi hesap etmektir. Yarın ne olacağını bugünden görmektir. Geleceğe giden yolda güvenle ilerlemek için bizi hazırlayan sihirli bir duygudur. Bir kuşun kanadına binerek uçmak ve yükseklerden önümüze çıkacak engelleri önceden görmektir. Yarını düşünmek daha sonra keşke sorusunu sormamak ve sağlıklı kararlar almak için bir emniyet kemeridir.

Yarını düşünmek sorumsuz insanların dikkate bile almadığı, sorumlu insanların önemle üzerinde durduğu bir davranış şeklidir. İnsanları özel kılan, bireyler kadar ülkeleri geleceğe güvenle götüren özelliktir. Toplumsal kalkınmada bireylere sorumluluklar yükleyen ve yaratıcılığı destekleyen düşünce şeklidir. Yarının hesabını yapan günlük yaşamında ve çalışma hayatında kendine dikkat edenler çevreleri içinde güven duygusu yaratanlardır.

Yarını düşünmeyenlerin kendileri kadar topluma da verecekleri birşey yoktur. Toplumu sıkıntıya sokanlar ve sorunlar yaratanlar gelenlikle yarın diye bir kaygısı olmayan günü yaşamayı seçen ve gelecek planı olmayan bireylerdir. Bir toplumu geleceğe götüren yarına hazırlık yapan ve eğitimi, bilgisi ve görgüsü ile yaşamına yön verenlerdir. Yarını düşünmek toplumda farklılık yaratan bir duruştur.

Toplumdaki yerimiz ne olursa olsun yarını düşünerek hareket etmeliyiz. Gerçekte yarını düşünmenin ve bu sorumlulukla toplumsal yaşama katılmanın insani görevimiz olduğunu bilmeliyiz.  

 

 
Toplam blog
: 416
: 790
Kayıt tarihi
: 19.02.10
 
 

Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre, Örgütlenme ve Proje konularında çalışmalarda bulunmaktayım. Öncel..