Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '11

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Yarınların Işığı Öğretmenler

Yarınların Işığı Öğretmenler
 

alıntıdır


Öğretmenler cehaletin düşüreceği gölgeye fener tutan varlıklar…

Emekçiler, emek verenler, eğitenler ve öğretenler. Paylaşıldıkça çoğalan bilginin kaynağı öğretmenler.

Binlerce öğrenci okutur, yıllar sonra bile görse tanır, hepsinin adını kalbine kazır.

Okula ilk başlanan günlerde, eve olan özlemin yarattığı sancılı alışma dönemlerinde, onlar başımızı okşayan şefkat dolu el olur bize.

Öyle sözleri vardır ki, beynimize kazınır yıllarda geçse unutulmaz hatırlanır. İzini kaybettiğimiz, ulaşamadığımız nice öğretmenler vardır aklımızda.

Ortaokul dönemlerinde tanıdığım Türkçe öğretmenim gibi mesela. O konuşurken ben saatlerce dinlemek isterdim.

O da, “sen sürekli kompozisyon yaz ben okuyayım” derdi.

Kitap okuma alışkanlığımı kazandığım, tane tane konuşmanın önemini ilk kez öğrendiğim, okuduğum her kitabın arasında mutlaka bir parça kağıda yazılı notlar bulundurduğum ve aslında bugün ki alışkanlıklarımdan bazılarında hala onu örnek aldığım Şehnaz Öğretmen.

Uzun zaman oldu onu görmeyeli. Okul bittikten sonra bir süre daha kaybetmedik birbirimizi. Ama şimdi bir hayli zaman oldu iletişimi kaybedeli.

Hayatımda kayıp olarak gördüğüm insanlardan biridir benim için.

Öğretmenlerin hepsi öyle değerlidir ki, her biri başka bilgi hazinesi gibi. Hep deriz ya “sadece bugün değil, her gün analım” diye, hakikaten her gün emek veren eğitimciler her gün değer, kıymet görmeli.

Bir çocuğun derse olan ilgisini, o dersi sevip sevmeyeceğini, gelecekte seçeceği mesleği ve daha bir çok şeyi belirlerler.

Geleceğe ışık tutarlar. Öfkelenirler, kızarlar, söylenirler… Ama yine de öğretmekten vazgeçmezler, yorulmazlar. Sabır duyguları gelişmiştir çoğunun. Bazen evde görmediğimiz sabır ve sükuneti gösterirler.

Baş öğretmen, ulu önder Atatürk’ün de dediği gibi; “Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır Onlardır ki, toplumun gerçek bir ulus haline getirirler.”

Bütün öğretmenlerin “öğretmenler günü” nü yürekten kutluyorum. Bugün sizlerin, yarın bizlerin emanet edeceği yeni hayatlara kendileri gibi sahip çıkacaklarından, eserlerini yarınlarına ışık tutacak şekilde yetiştireceklerinden eminim.

İyi ki varsınız…

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..