Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '07

 
Kategori
Blog
 

Yarış(ma!)

Yarış(ma!)
 

Bugün 2 Temmuz 2007!

Blogda malûm yarışma bugün itibarı ile başlamış bulunuyor, bloglarda kalite ve özgünlüğü yükseltme hedefiyle hazırlanan MB Yarışması!

Blog yazanlar ve blog yazarları yarışıyorlar, yarıştırılıyorlar!

Kategori ve konu ayrımı yok: Özlemini yazan da yarışacak, gözlemini paylaşan da! Hüznüyle ağlatan da yarışacak, bilgisini konuşturan da!

Yarışmada etap olmadığı gibi, kulvar da tek! Hedef, başta da belirttiğim gibi; bloglarda kalite ve özgünlüğü yükseltmek!

Yazı: Yazmak ve okumak… okudukça yazmak… yazdıkça okunmak… okundukça yazmak… yazdıkça yazmak… yazmak... yazmak... yazmak...

Yazmak için herkesin kendine göre bir sebebi vardır. Yazmak herşeyden önce ayrıcalıktır, okunmak ve takdir görmekse bu ayrıcalığa katılan anlamdır.

Hedef aynı: Hayatı ve hayatını çoğaltmak. Yazdıkça, okudukça, okundukça çoğalmak, çoğaldıkça üretmek, ürettikçe çoğaltmak!

Yarışma ile hedef amaca indirgeniyor! Ki bu durum yazının doğasına, yazmanın ruhuna ters! Yazmanın romantizmine aykırı, yazma aşkına açıkça bir saldırı! Ismarlama, bir şekilde dayatma, adı her ne olursa olsun, yarışma denilen olgu, yazmanın şevkini bozar, kalemin ruhunu değiştirir, yazıyı sunileştirir, ruhunu sürgüne gönderir!..

Yarışma ile hedeflenen, kalite ve özgünlüğü yükseltmek!

Kalite yazının özgünlüğünde saklıdır, özgünlükse yazanın özgürlüğünde!

Yarışma ile duygular ve hissedilenler amaca kilitlenerek rekabetin maddeselliğine, doğasındaki hırsa kurban edilir! Hırs ki, tüm insaniliğine rağmen azmin insan eli değmiş halidir! Kalite ve özgünlüğü yükseltmek(!) adına en iyi olma dayatması, yazının doğallığını etkiler, yazıyı sûnileştirir. Yarışma atmosferinin –illahi- getirdiği hırs, kalemin yüreğini bozar. Yazı ve anlattığı bulanıklaşır, hissettirmeden uzaklaşır!

BLOGNOT: Amaç yazmaya ve okumaya teşvikse... Teşvik için yarışma düzenlemeyi değil, sevgili Pirmete Abim'in yöntemini tavsiye etmek isterim naçizane!..

 
Toplam blog
: 9
: 1449
Kayıt tarihi
: 03.05.07
 
 

13.02.1976 doğumluyum. 2004 DEÜ Hukuk Fakültesi mezunuyum. Oldukça uzun ve sancılı bir öğrencilik dö..