Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '15

 
Kategori
İnançlar
 

Yarısı ateist yarısı dindar olduğu halde dünya dindarların; demek ki dinde hakimiyet böyle oluyor

Yarısı ateist yarısı dindar olduğu halde dünya dindarların; demek ki dinde hakimiyet böyle oluyor
 

Özellikle hassas olduğumuz zamanlarda bunu konuşmalıyız; Müslümanların ibadet ayı. Valla ben şöyle bir bakınca herkesin Müslüman olduğunu sanıyorum. Oysa dünyada kayıtlı Müslüman sayısı 1 milyar 570 milyon. Hıristiyan nüfus 2 milyar 200 milyon. Ve Musevi 14 milyon. Yaklaşık dünya nüfusunun yarısı semavi dinlere ait.

Bu üç dinin dışındakileri ateist kabul etmek zorundayız. Bu da neredeyse dünyanın yarısı. İyi de dünya siyasetini bu üç din (Hıristiyanlık, Müslümanlık ve Musevilik) belirliyor. Diğer 3,5 milyar insan fok balığı sanki. Sen inanıyorsun, inancının doğru olduğunu söylüyorsun; haklı da olabilirsin. Ama yani bir dine mensup olmayan insanları kale almamak, dünyanın hâkimi gibi davranmak ne derece doğru. İnancın doğruysa inandığın Tanrı zaten hâkimdir. Bir de senin hâkim olmana gerek yok ki. IŞİD çıkmış “bütün kâfirlerin kellesini keseceğim” 3,5 milyar insanın kellesini kes o zaman!

Sayı önemli değil, benim dinim dünyaya hâkim olacak! İyi de olmadı, olmuyor. Rızaen olmazsa zorla! Dindar (yani bir dine mensup)dünya ile tırnak içinde kâfir dünya savaşsın mı? İnsanların illa bir dini olsun diye ineğe tapanları bile din mensubu sayıyorlar. Ateistle ineğe tapan arasında ne fark var. Ya da hiçbir dine inanmayan arasında. Hiçbiri senden değil. Ama sen kafayı ateistle bozmuşsun. Japon’u kucaklayarak karşılıyorsun; ama ateist. Hıristiyan’a kâfir diyorsun; ama sana göre yine de ateistten iyi.

Müslüman savaşlarının (Müslümanların cihat, diğer kesimlerin İslami terör dedikleri) nedeni Müslümanlığa yapılan saldırılar ya da haksızlıklar değil bazı Müslümanların Müslümanlığın dünyaya hâkim olması konusunda kendilerini vazifeli (mücahit)görmeleri.

Dünyanın gidişine bakarak, dindarlar dışında kalan nüfusun sadece sayı olacağı, inanan-inanmayan savaşını dindarların (Hıristiyan, Müslüman, Musevi) kazanacağını ve ilânihaye dünyaya Müslümanların hâkim olacağını söyleyebiliriz. Dinlerinin hâkimiyeti değil ama güç ve siyaset olarak.

Çünkü ateist dediğimiz karşı gurup inanç için öldürmenin gerekliliğine inanmıyor. Bu, teslim olacak ya da ölecek gurup. Dindarlar ve özellikle de Müslümanlar din uğruna ölmek ve öldürmek gerekir diyorlar. Bu güç onlarda olsaydı dünyayı kılıçla (yani zorla) Müslüman ederlerdi herhalde.

Bu arada Kerim Korkut’un inanç durumu soruluyor. Allah’ın varlığına inanıyorum (çünkü yokluğunu ispat edemezsem yok diyemem) Onun dışında hiçbir şeyden emin değilim. Yetki verildiği takdirde insanlarıma saygım nedeniyle onların inançlarını en mükemmel şekilde yaşayabilmeleri için gerekirse cami kapılarında yatarım. Dinin içindeki birinin bile benim kadar dine faydası olamaz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..