Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '07

 
Kategori
Blog
 

Yarışmayalım

Yarışmayalım
 

Milliyet Blog’dan bir e-posta geldi. “Milliyet Blog okurları en iyileri seçiyor!” başlıklı mektupta bir yarışma sözcüğü olmasa da bende bir yarışma duyurusu izlenimi uyandırdı ve rahatsız oldum.

“Bloglarda kalite ve özgünlüğü yükseltme hedefiyle hazırladığımız Milliyet Blog yarışmasında, yazılan yeni bloglar, eklenen yeni galeri ve videolar okurlarımız tarafından değerlendiriliyor. (...) Milliyet Blog, sizlerin özgün ve değerli eserlerinizle en iyiye gidiyor... (...)”

Son cümle en güzel cümleydi, gerçekten en iyiye gidiyor. Burası başka blog ortamlarının sağlayamadığı bir kaliteye sahip. Bu kaliteyi yaratan güzel yazıları yazan biz blog yazarları ve kuralları iyi tanımlayan ve gerektiğinde değiştiren, yeniliğe açık Milliyet Blog yönetimidir.

Ancak gelecek hafta bir yarışma havası olduğunda son hafta içinde çok tartıştığımız manüpülasyon iddiaları yeniden ortaya çıkarsa Milliyet Blog’da moraller yine bozulacak. Bu nedenle oylama kuralları çok katı bir şekilde belirlenmelidir. Oy kullanma her Milliyet üyesi için sınırlı bir şekilde tanımlanmış olmalıdır. Herkes tek oy kullanabilmelidir. Hiç kimse kendine oy verememelidir. Aynı IP üzerinden başka üye adlarıyla da olsa oy kullanılamamalıdır. Bü tür kullanılan oyla değerlendirmeye alınmamalıdır.

Yarışılmayan ortamlar daha güzel olur. Yarışmak bazı değerlerin öne geçmesine neden olur ve güzellikler geri plana atılır. Umarım yanılırım ve Milliyet Blog’un yeni ortamı eskisi gibi güzel şekilde sürer.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..