Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Yarm kalmış duygular

Yarm kalmış duygular
 

Geceler her zaman karanlık değildir


Kırgınlıklarımız, küskünlüklerimiz yaşadıklarımıza dairdir. Havada müthiş bir ağırlık var, alnımda biriken terler gibi. Aradığımızı bulamadığımız vakitlerde, kapımızı düş kırıklığı çalar. Yalnız ve yalnızca içimize döneriz, sonralara erteleriz, acıları bir kenara saklayarak, bir daha demek için güç toplarız. Halbuki acılar saklanamaz, gözlerde yerini alır, sözlerde cümlelerin kenarına ilişir.

Yarım kalan aşklarda gizlenir acı, sevinç ise parlayan bir yıldızdır. Sevinmek için nedenler bulmalı. Yaşama sevincini tutmalı. Üşüşen yosunları sık sık temizlemeli. Böyledir zihni temizlemenin yolu. Kırgınlıklar haksızlığa isyanımız gibidir. Hakedilmeyen yaşamlar; seçtiklerimizin bize yanıtıdır. Sevdiğimiz kadınlar ve erkekler, onlar hep can damarlarını oluşturmuştur yaşamlarımızın.

Hava ağır, gergin zamanlar, yağdı yağacak gözlerden akan yaşlar gibi. Dipsiz kuyulara inen bir genç kızın çıkışı bulamaması, ya da farkında olmadan orada kalmayı kabullenmesi, yaşamına koymak mutsuzluğu, halbuki öngörü, önsezi sahibi olmanın yolunu bulmak gerekir, çıkmanın yolunu bulmalı dipsiz kuyulardan sevince doğru.

Yolumuzu bularak önümüze çıkan taşları usulca kenara koymalıyız. Tökezlenip düşerken, yaralarımızı sararak kalkmayı bilebilmeliyiz. Küsmek kırgınlıkların çoğalması demek, tekralamak hataları demek. Başedemeyince çaresizce çekilmektir kenara. Barışmak; zamanla, kendinle ve diğer küslüklerinle zordur. Hep kendimizden bakınca; başkasını görmek yine bizcedir. Bizdeki resimler kendi makinamızdadır.

Verdikçe almak isteyenler, bencilce sevenler, sevdiklerini bantlarla saranlar; bilmezler ki sıkarlar. Tüketilirken, tükenen güzellikleri anlamak zordur. Aşkı yaşatmanın yollarını bulmak gerekir.

Dilimizden çektiğimiz, çektirdiğimiz sevdiklerimiz. Hep sevdiklerimizdir çekenler. Sarmaşıklar birçok şeyi sarar; sağı solu, yanı, altı üstü yoktur. Aralamazsan, temizlemezsen, diğer çiçekler can bulmaz. Hüzünleri, küskünlükleri aralamayı bilmek sevinçleri mutlulukları yaşatmanın tek yoludur. Aslında aslımıza dönüp sadeleşmeliyiz. Sevgi dolu kalpleri kırmadan dökmeden.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..