Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaş Aldıkça

Yaş aldıkça daha bir başka yaşarsın hayatı, sabahları yüzüne vuran güneşin ışıklarını daha bir farklı hissedersin belki son defa göreceğim diye düşünür yüreğin gülümsersin.

Eskiden yağmurlu havalarda üzerine sıçrayan çamurlu suya kızarken artık sadece gülersin.

Arabada giderken trafiğe takıldıysa yolun bulutları izlersin, trafik etkilemez seni, baktığın bulutlar bile başka bir haz verir sana bulutlara baktıkça nereden geldiğini keşfedersin, kimden geldiğini keşfedersin, gülümsersin.

Aksilikler gelir ya bazen hani o aksiliklere gülüp geçersin, bu da senaryonun bir bölümü dersin kendince, gülümsersin.

Bazen canını çok sıkan ya da acıtan durumlar olur onlar da bile sessiz kalmayı öğrenirsin çünkü sessizlik erdemliktir, boş konuşmaların yerini sessizlik almıştır,  yine gülümsersin.

Kahveyi bile zevkle içersin, kahvenin kokusunu, damağında bıraktığı tadı daha çok seversin, hissedersin, yudum yudum içersin, bitsin istemezsin.

Dostlarınla yapmış olduğun muhabbetler daha çok keyif verir sana çünkü zaman azalmıştır diye düşünürsün, kıymetli anlara kıymet vermek gerek diye düşünürsün

Heleki hastalıklar çok şey öğretir sana, yaşama daha çok sarılırsın, eskiden kızdığın, üzüldüğün şeylerin ne kadar boş olduğunu düşünürsün.

Hayatında olan ya da olmayan herkese teşekkür etmeyi de öğrenirsin, onlar olmasaydı sen bugünkü sen olmayacaktın, bilirsin.

İsyanları bırakırsın yüreğinde sadece güzele odaklanmayı öğrenirsin her şey bir imtihandır ya, bu imtihanı da geçeceğim dersin, güler geçersin.

Yaş aldıkça ilgi alanların da değişir, kendin gibi dünyayı da keşfetmek istersin. Kim hangi renk? Kim nerede nasıl yaşıyor? Görmek istersin, oysa ki eskiden de gitmişsindir belki o yerlere ama oradaki bir taşın üstünde olan motif dikkatini çekmemiştir. Yaş aldıkça bakış açın değişir çünkü hiçbir şeye eskisi gibi bakmazsın.

Aşklar mı? Günümüzün en hassas konusu belkide,dejenereolmuş ilişkiler ve maskeler. Artık maskelerle işin yoktur yalın ve duru olmayı tercih edersin. karşındaki rol arkadaşına da gülüp geçersin, çünkü enerjini oraya vermek istemezsin senin enerjin sana lazımdır, bilirsin.

İnanç mı Yaş ilerledikçe inancın daha da güzelleşir, ne istediğini bilirsin, kim olduğunu bilirsin, nereden gelip nereye gideceğini de bilirsin. gidecek olduğun yeri bildiğin için ona göre davranırsın çünkü ne ekersen onu biçeceğini çoktan öğrenmişsindir.

Yaş aldıkça daha çok inanırsın, önce Yaradanına sonra kendine.

İşte burada başlar hayatın yolculuğu, kendine inanırsan şimdiki ve sonraki hayatını güzel şekillendirirsin.

Ve yaş aldıkça bilirsin ki, her şey inanmakla başlar.

Şimdi sana bir soru soracağım, lütfen iyi düşünerek cevap ver bana vermene ve kendini ispatlamana gerek yok, kendine doğru cevabı ver yeter.

Sen hiç kendine inandın mı?

 

 
Toplam blog
: 5
: 315
Kayıt tarihi
: 18.10.19
 
 

Araştırmacı-Yazar Kitapları Ruhun Bilgesi, Aşkın Bilgesi Bahçeşehir üniversitesi iletişim Tasarım..