Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

YAŞ kararıyla emekli edilen paşalara yargı yolu niçin kapalı?

YAŞ kararıyla emekli  edilen paşalara yargı yolu niçin kapalı?
 

Son günlerin malum tartışmalarından “Ucube”yi her konuda gündeme taşımak pek ala mümkün.

İşte onlardan birisi!

12 Eylül 2010’daki referandumla yapılan Anayasa değişikliği ile yargı yoluna ilişkin 125’inci madde ‘’ Cumhurbaşkanı’nın tek başına yapacağı işlemler ile YAŞ’ın kararları yargı denetimi dışındadır. Ancak, YAŞ’ın terfi işlemleri ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayırma hariç her türlü ilişik kesme kararlarına karşı yargı yolu açıktır” biçiminde düzenlenmişti.

Yani, İrticai faaliyetlere karıştığı gerekçesiyle ordudan atılan tüm subay ve astsubaylar mahkemeye başvurabilirler. Mahkemeyi kazandıkları takdirde görevlerine dönebilirler. (Gerçi şu dönemde mahkemeyi kazanamayacakları gibi bir endişe söz konusu değil.)

Bu maddeye dayanılarak, ordudan yapılan tasfiyeyi hep birlikte izliyoruz. Onca general, suçsuz yere tutuklanıp, yıllarca içeride tutulurken, öbür yandan da düğmeye basılıp, ordudan ilişikleri kesildi. İşte ordunun zafiyeti bu noktada başladı.

Bu gün Güneydoğu’da yaşananların asıl sebebi budur! Tecrübesiz, biat kültürüne bağlı belli subayların terfi ettirilerek, bölgeye gönderilmesi, başarısızlığın, beceriksizliğin ta kendisidir.

Tabi birde bir türlü yapılamayan sınır karakolları var. Sınırdaki karakolların duvarları briket, tavanı saçtan yapılmış. İşte gariban çocukları bu karakollarda askerliklerini yaparken şehit oluyorlar. Yani hiç birisi ‘Yan gelip yatmıyor!’

Gelelim YAŞ kararlarıyla emekli edilenlere:

YAŞ kararıyla emekli edilen Balyoz ve Ergenekon gibi davaların sanığı tutuklu 37 General ve Amiralin tasfiyesi tartışma konusu oldu.

Bu General ve Amiraller yargılanmaları sonucu beraat etseler bile mesleklerine dönemeyecek ve dava da açamayacak. Mahkûm olurlarsa rütbeleri iptal edilecek.

TSK Personel yasasına göre tutuklu bulunan General ve Amiraller terfi edemiyor, ancak bulundukları rütbeden en çok 4 yıl uzatma verilebiliyor.

Tutuksuz yargılanan ise terfi edebiliyor.

Kadrosuzluk nedeniyle emekli edilen General ve Amirallerin göreve dönme yolu kapalı bulunuyor.

YAŞ’ın emekliye ayırma kararına karşı dava açma imkânı da yok. Bu konuda Anayasal engel bulunuyor.

Vatansever subayları tasfiye etmenin bir yolu da bu!

Sanal ortamda hazırlanmış düzmece delilleri, ihbar kanalı ile savcıya gönder, sonra ülkenin vatansever subayları bir bir içeri alınıp, suçsuz yere içeride tutulurken, davayı uzat. Malum YAŞ toplantısında bu subayları emekli et veya ordudan at!  Nasıl olsa yargı yolu kapalı!

Gördüğünüz gibi ‘İleri demokrasi’ böyle bir yönetim şekli. Sizden olmayanı, biat etmeyeni, bir şekilde tasfiye etmenin en kestirme yolu!

İnsanlar onursuzlaştırılmış, kariyerleri yerle bir edilmiş ne önemi var? Yeter ki ‘İleri demokrasi’ uygulansın.

Son günlerde ağlama duvarına dönen televizyon ekranlarında, Başbakan Erdoğan, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un içeride olmasına çok üzüldüğünü söylerken, neredeyse ağlayacaktı.

Oysa Başbuğ emekliye ayrılırken, her Genelkurmay Başkanına verdikleri Devlet Övünç Madalyasını bile vermediler. Darbelerle mücadele ettiklerini söylerken, kendilerine E muhtıra veren Yaşar Büyükanıt’a hem Devlet Övünç Madalyası, verdiler, hem de altına 1.5 trilyon liralık zırhlı bir araba çektiler.

Sayın Başbakan ne diyor o E muhtıra için?

Biz de orduya muhtıra verdik!

Yani Başbakan emrindeki bir orduya muhtıra vererek, ne kadar demokrat olduğunu herkese göstermiş oldu.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..