Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Yaşa mı performansa mı bakmalı?

Yaşa mı performansa mı bakmalı?
 

GS ve Milli takım kaptanı Hakan Şükür dün oynanan lig maçında oyuna girdikten 11 saniye sonra takımını galibiyete taşıyan tek golü attı!

Aynen 4 gol attığı son Milli maçtan sonra olduğu gibi yine gönlü kırık olarak verdiği demeçte Tanju Çolak'ın gol rekorunu kırdıktan sonra (sanırım 5 golü kaldı?) futbolu bırakmayı düşündüğünü, bu konuda çok yıpratılmış olduğu beyanatını vermiş.

Öte yandan hafta sonu Almanya lig maçlarını TV'den izlerken Bayern Münih kalesinde Hakan'dan iki yaş büyük olan Oliver Kahn'ı izliyorum. Daha bir çok örnekleri olduğu da muhakkak. Bu sporcular kimseden formayı zorla almıyorlar ki? Performanslarını devam ettirdikleri için ilgili teknik kadroların beğenisini kazanıp işlerini yapmaya devam ediyorlar. Bu durumda köşe yazarlarının ancak teknik olarak bir yetersizlik görüyorlarsa bunu dile getirme hakları olabilir. Kişileri yaşlarına bakarak değerlendirmek yanlıştır. Bilindiği üzere birçok batı ülkesinde artık iş ilanlarında dahi yaş limiti koyarak eleman ilanı veremiyorsunuz. Bu insan haklarına da aykırı bir durum. Aynı köşe yazarlarının işlerine çalıştıkları yayın kuruluşu tarafından yaşlarından dolayı son verilse veya okuyucu kitlesi bunu dile getirse kendileri acaba ne düşünürler?

Üstad Semih Balcıoğlu çizerken yaşama veda etti. Bedri Koraman'ı halen zevkle izliyoruz. Biz bu değerlere artık yaşlandınız evde oturun mu demeliydik? İşlerini iyi yapıyorlarsa, beğeniliyorsa, niçin bu kişilerin deneyimlerinden, kabiliyetlerinden kendimizi yoksun bırakacağız?

İğneyi kendimize,çuvaldızı başkasına batırmayalım. İşlerini iyi yapanların önünü kesmeyelim, aksine onlara destek olalım. Değerler kolay yetişmiyor.

Sevgi ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..