Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşadığımız toprak üzerinde

Yaşadığımız toprak üzerinde
 

Türk futbolunun unutulmaz ismi Lefter, gezmek için gittiği Yunanistan'da geçirdiği rahatsızlık sırasında ilk fırsatta Türkiye'ye doğup yaşadığı topraklara dönmek istemiş. Sağlık durumu kontrol altına alındıktan sonra Fenerbahçe Lefter'i İstanbul'a getirdi. Lefter'e 86. yaşına basdığı şu günlerde sağlıklı günler diliyorum.

Lefter'in bu tavrı bilmem sizlere neleri anımsattı, ne ifade etti. Bu sayfalarda bir kaç kez dile getirdiğim bir olguyu sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum.

Üzerinde yaşadığımız bu topraklar yüzyıllarca çeşitli medeniyetlere, imparatorluklara sahne olmuş. Yüzyıllar boyunca da olmaya devam edecek. Batıda Balkanlar, ortada Anadolu, doğuda Mezopotamya. Ve bu topraklarda milyonlarca kişi, kimi zaman savaşmış, kimi zaman barış içinde yaşamışlar. Bu toplumların bir kesimi müslüman, bir kesimi hıristiyan, bir kesimi yahudi kimliği ile yaşamış. Önemli olan halkın yaşadığı topraklara sahip çıkması ve bu topraklara hizmet etmesi.

Her yörenin, her toprağın kültürü ve özelliği farklı, işin güzelliği zenginliği de burada. Burada merkezi idareyi tanımama, resmi dili istememe gibi görüşlerin ard niyetli olduğunu hatırlatmama gerek yok. Burada Lefter'in hassasiyetini dile getirmeye çalışıyoruz. Anadolu yaşayanı, ege yaşayanı, doğu anadolu yaşanı doğup büyüdüğü yere sahip çıkmalı derken, yaşadığı yerin barış içinde, ekonomik kalkınmasını destekler tutumu, yaşadığı çağa ayak uyduran halkı ile mümkün olacağını düşünmeliyiz.

Anadolu topraklarında Lefter ve Lefter gibi örnekler belki eski yıllarda daha fazlaydı. Yeni nesil bugün bu söylediklerimi anlaması zor. Bu topraklarda yaşamış bizden önceki nesillere sorun, inanıyorum ki benzer yorumları duyacaksınız. ...

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..