Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşadığınız bütün kötü günler birer rüyadan ibaret olsun!

Yaşadığınız bütün kötü günler birer rüyadan ibaret olsun!
 

Bazı yaşadıklarımız keşke rüya olsaydı.


Bazen seyrettiğim bir filmin sonunda rüya olduğunu görünce, "Üfff rüyaymış!" derdim. Sanki film gerçek de!

Hayat denilen şey de yoksa bir rüya mı? Issız karanlığın ortasında gizlenmiş bir yer mi dünya? Güneşin şımarıklığı, ayın göz kırpışı, yıldızların şöhreti hayal miydi yoksa? Düşünceler denizlerin korkunç derinliğinde, uçsuz bucaksız evrene hakim miydi sizce?

İnsan hiç dünya denilen gizemli şeyi düşünmeyi aklına getirmez mi? Belki hepsi bir rüyaydı, sizce ölünce mi uyanacaktı? Bazen kötü olaylar yaşarız; hayal kırıklıkları, sinsice dünyamızı karartan kâbuslar...

Önce seviniriz, oysa ki geçici bir zaman sonra yine pişman oluruz hayattan. Farkında mıydı insan, insan olduğunun? Sevmek miydi yaşamayı tatlı kılan, yoksa bir an mıydı hayata bağlayan? Ne zaman hatırlardık varlığımızı, kaderdi, belki yazgıydı... Kim bilir belki de bize kurulmuş bir tuzaktı, söylenecek çok şey var anlamsız, düşünecek çok insan var mantıksız ve unutulacak bir o kadar da canını acıtanlar... İnsan bunları yapabilir ya peki hepsi bir rüyaysa?

CANIM; içimden çekilip gitmesini istemediğim tek kelime bu "CANIM". Bir canın sıcaklığını başka bir candan başka ne verebilir demiştim bir tarihta birisine, şimdi düşünüyorum da, hataymış aslında. Cansız olan başka şeyler de sıcaklık verebiliyormuş insana; bir bardak sıcak çay, dumanı tüten sıcak bir ekmek, yumuşacık sıcak bir battaniye, içine gömülerek uyuduğun, kimi zaman gözyaşlarını üzerine akıttığın yastığın da bu sıcaklığı verebiliyormuş! Hem de karşılık beklemeyen bir sıcaklık, uyandığında gerçek olan sıcaklıklar.

Yaşadığınız bütün kötü günler birer rüyadan ibaret olsun!

Zehra Pınar Zora, İzmir 11 Aralık 2008


 
Toplam blog
: 41
: 1248
Kayıt tarihi
: 09.12.08
 
 

Hayatımızın gayesi, gayelerimizi hayata geçirmektir. Benim de şu anki gayem, burada bir şeyler ya..