Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Yasak kelime:Seks

Yasak kelime:Seks
 

Çocukluğumuzdan itibaren başlar yasak. Önceleri “Hep büyüyünce konuşulur bu konu” diye ertelenir, ama hiçbir zaman yeterince büyümez insanlar. Anneden, babadan öğrenemezsin bazı şeyleri. Bunun için hep eksik kalır bilgileriniz. Ertelenir konuşulması, öğrenilmesi bilinmez bir tarihe kadar. Mecburen başka kaynaklardan öğrenirsin bilmen gerekenleri.

Evlenince biter bu korkaklık diye düşünürsün, fakat bu seferde eşinden korkarsın. “Değişik fanteziler deneyelim, tekdüze geçen seks hayatımızı renklendirelim” demenin diğer anlamlarından korkarsın. “Senden memnun değilim” anlamından ve başkalarıyla deneyim geçirdiğin sanılmasından korkarsın ve içine gömersin o cümleyi.

Gömdüğün o cümle ise sana mutsuz bir evlilik olarak hesap çıkarır. Hesabı hayatın boyunca ödemek zorunda kalırsın veya boşanmak. Sadece bir cümleyi söyleyemediğin için boşanmak.

Evlilik hayatın sarmaşıklı yollarından beraber elele geçmek değil midir? Zorluklara beraber göğüs germek, hayatı paylaşmak değil midir? Öyleyse neden seks konusunda fikirler paylaşılmaz?

Değer mi sevdiğini bir cümle için kaybetmeye? Değer mi sevdiğinle olmana rağmen mutsuz olmaya? Değer mi bu ağır bedellere?

Değmeyeceğini bildiğinize göre her şeyi ama her şeyi konuşun, gömmeyin içinizdeki karanlık zindanlara. Paylaşın sevdiğinizle ve yaşamınızı mutluluk çiçekleri ile dolu bir bahçeye çevirin. Anlayın birbirinizi, mutlu olmak ve sevdiğinizi mutlu etmek için çabalayın.

Korkmayın sevdiğinizi söylemekten, göstermekten. Çiçekler alın, şiirler okuyun. Sevdiğinizin saçını okşayın. Başınızı onun omzuna koyun ve paylaşın, hayatınızdaki her şeyi ama her şeyi… Seks konusundaki düşünceleriniz dahil her şeyi.

Çünkü sevdiğinizi göstermemek sevginizin, evliliğinizin müstakbel katilidir. Görmezsiniz, duymazsınız, ama o daima eli tetikte beklemektedir hayatınızı karartmak için. Hiç ama hiç kaybolmaz, devamlı hazırdır. Katili, hayatınızdan çıkarmanın yolu ise hayatı, seksi, acıları, üzüntüleri, kederleri paylaşmaktır. Sadece paylaşmak.


resim: www.milliyet.com.tr fotogaleri

 
Toplam blog
: 28
: 3592
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Yaşadım özgür olduğumu düşünerek... Zincirlerimi görmeyerek... Düşlerim kaldı yadigar... Bir de sevd..